Home » Administratie » Sute de bârlădeni și cetățeni din comunele limitrofe și-au reînnoit actele de identitate cu ocazia alegerilor parlamentare

Sute de bârlădeni și cetățeni din comunele limitrofe și-au reînnoit actele de identitate cu ocazia alegerilor parlamentare

Cu toate că prezența la vot a fost destul de scăzută la Bârlad, au existat și persoane care au fost atât de determinate să-și exercite dreptul constituțional încât au revenit în secția de votare după ce și-au pus în legalitate documentele de identitate.

În ziua alegerilor, 115 persoane s-au adresat Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei (SPCLEP) Bârlad pentru a-și reînnoi actele de identitate, mulți alegători constatând chiar la secția de votare că au cărțile de identitate expirate.

Multe persoane nu au putut vota pentru că membrii secțiilor de votare au constatat că unele cărți de identitate nu erau valide. Persoanele în cauză au venit la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei și, în termen de câteva ore, au primit noile cărți de identitate. Sâmbătă, 10 decembrie, s-au înregistrat 127 de cereri pentru schimbarea cărților de identitate, iar duminică numărul solicitanților a fost de 115”, a declarat Monica Stoleriu, șefa SPCLEP Bârlad.

Tot în weekendul trecut, SPCLEP Bârlad a eliberat 12 adeverințe de buletin (șapte sâmbătă și cinci duminică).

În săptămâna premergătoare alegerilor parlamentare au fost schimbate 350 de cărți de identitate care expirau. Reprezentanții SPCLEP spun că cetățenii s-au comportat civilizat, nefiind înregistrate incidente, solicitanții revenind pentru ridicarea actelor de identitate la orele la care au fost programați. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: