Home » Invatamant » Școlile din Vaslui au luat ”crema” premiilor la Olimpiadele K!

Școlile din Vaslui au luat ”crema” premiilor la Olimpiadele K!

de Răzvan CĂLIN

Șase instituții de învățământ din județul Vaslui se pot mândri că s-au numărat printre laureații ediției din anul școlar 2015 – 2016 a Olimpiadelor K. Grădinița de copii nr. 3 din Vaslui și Școala gimnazială ”Mihai David” din Negrești sunt ocupantele primelor două trepte ale podiumului. Alături de acestea, alte șase școli și grădinițe din județ s-au clasat în topul fruntașilor: Școala Gimnazială ”Episcop Iacov Antonovici”, Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir”, Grădinița Nr. 19, Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” și Școala Gimnazială ”Alexandra Nechita”.

Grădinița nr. 3 din Vaslui (ocupanta locului I) a fost recompensată cu 40.000 de euro, în timp ce Școala ”Mihai David” Negrești (locul II) a primit 30.000 de euro. Celelalte șase unități școlare din județ au încasat de organizatorii competiției câte 20.000 de euro. Fiecare instituție de învățământ a folosit banii câștigați în funcție de necesitățile stringente cu care se confruntau, începând de la dotări și terminând cu reparații curente. Spre exemplu, în cazul Școlii ”Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad (care este și cea mai mare școală din județ, cu peste 1.000 de elevi), cei 20.000 de euro (la care s-au mai adăugat 5.000 de euro oferiți de municipalitate) au fost folosiți pentru reabilitarea și modernizarea grupurilor sanitare.

În anul școlar 2015-2016, proiectul inedit OlimpiadeleK a provocat unitățile de învățământ de stat din toată țara la o competiție educațională având ca miză inițierea și implementarea unor activități educaționale extra-curriculare, pentru a stimula în rândul copiilor creativitatea, spiritul civic și lucrul în echipă. La finalul competiției, cele 103 echipe fruntașe au fost recompensate cu premii totale în valoare de peste 2 milioane de euro. Instituțiile de învățământ au investit banii astfel câștigați în proiecte de impact în comunitate, care au vizat achiziționarea de materiale didactice noi, dotarea laboratoarelor și a sălilor de clasă, amenajarea unor terenuri de sport, renovarea unor zone funcționale, organizarea unor evenimente, perfecționarea cadrelor didactice etc. Fiecare instituție și-a creat și implementat propriul proiect de investiții în funcție de priorități. Proiectul „Olimpiadele Kaufland” a fost sponsorizat de Kaufland România și implementat în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației și Cercetării.

About Tehno Redactor