Home » Invatamant » ULTIMA ORĂ: Profesoară bătută de un elev de clasa a VI-a, după ce aceasta i-a pus nota 4 la teză!

ULTIMA ORĂ: Profesoară bătută de un elev de clasa a VI-a, după ce aceasta i-a pus nota 4 la teză!

de DANIEL MICU

ȘOCANT! O profesoară de la Școala ”Gheorghe Cioată” din Todirești a fost atacata în stradă de un elev de clasa a sasea, după ce aceasta i-a pus nota 4 în teza la limba romana! Băiatul de 12 ani, cunoscut în Todiresti pentru agresivitatea lui, fiind poreclșit de localnici drept spaima satului, a lovit o peste picioare cu o țeavă de pexal, iar femeia in varsta de 29 de ani s a refugiat în clădirea primăriei. Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penala, iar reprezentanții ISJ au declanșat propria ancheta. Inclusiv specialiștii Direcției de Protecție a Copilului Vaslui au intrat pe fir.

Incidentul s a petrecut luni seara, în centrul satului. Nervos ca a luat nota mica în teza, la iesirea de la ore, baiatul a urmărit-o pe profesoara Anca Antip. S-a inarmat cu o țeavă de la calorifer și, hotarat sa isi faca dreptate, a lovit o de câteva ori peste picioare pe femeie. Oamenii i-au sărit imediat în ajutor, iar atacatorul s-a făcut nevăzut. A fost chemata Politia, iar victima a depus o plângere.

Profesoara Anca Antip și-a scos certificat medico- legal, intrucat nu vrea sa lase lucrurile la voia întâmplării.

„Luni seara am fost sesizați la numărul de urgenta 112 ca o tânără de 29 ani a fost atacata de un elev în strada. Victima a depus plângere și urmează sa fie audiata”, a declarat Loredana David, reprezentantul IPJ.

Deși tot satul e la curent cu ieșirile acestui băiat, nimeni nu credea ca va fi în stare sa bata în cadru didactic. Oamenii cred ca lucrurile au ajuns prea departe și trebuie luate masuri.

„Am auzit ca băiatul lui Manolache a bătut profesoara, pentru ca i-a pus 4. E un copil problema! Provine dintr o familie instarita, dar nu e educat. La școală, toți îi știu de frica. Și profesorii, și elevii. Sare la bătaie, înjură, face ce vrea! Trebuie luate masuri! S a ajuns prea departe! Doamna este foarte serioasa și nu merita așa ceva! Faceți ceva cu obrăznicatura asta!”, au cerut localnicii.

Conducerea Scolii „Gheorghe Cioata” din Todiresti a început o ancheta interna.

„Nu știm sigur cine e agresorul. Dar dacă se va dovedi ca este cel despre care se spune, este într adevăr un copil problema. Părinții lui au colaborat cu școala ori de câte ori li s a solicitat acest lucru! Vom vedea cum stau lucrurile! Nu ne am așteptat ca o nota mica sa duca la un asemenea comportament! „, a afirmat prof. Petronela Lipsa, directorul scolii.

Este un caz fără precedent, iar autoritățile vor sa stea de vorba cu toți cei implicați, sa ia masuri în consecință, pentru ca astfel de situații sa nu se mai repete. Vom reveni cu amănunte.

Cazul elevului agresor a ajuns și în atenția conducerii școlii a căror cursuri le frecventează, precum și cea a Inspectoratului Școlar Județean Vaslui. Incidentul va fi pus în discuție în cadrul consiliului profesoral, care va stabili sancțiunea pentru elev. Cel mai probabil, având în vedere gravitatea faptei, se va decide scăderea notei la purtare sub patru și copilul va fi lăsat repetent. Șefii învățământului vasluian nu au putut preciza care a fost motivul pentru care elevul a reacționat violent, însă se presupune că băiatul s-ar fi răzbunat pentru notele mici puse de către profesoară.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: