Home » Justitie » 22 de persoane care munceau ”la negru”, descoperite într-o singură săptămână de Inspecția Muncii Vaslui

22 de persoane care munceau ”la negru”, descoperite într-o singură săptămână de Inspecția Muncii Vaslui

Un număr de 22 de persoane care munceau ”la negru” au fost descoperite într-o singură săptămână la diverse firme din județ, în urma unui amplu control tematic desfășurat de Inspecția Muncii. Instituția a aplicat nu mai puțin de 36 de amenzi, în valoare de 67.000 de lei.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a descoperit, într-o singură săptămână, nu mai puțin de 22 de persoane care desfășurau diverse activități la firme din județ fără a avea documente legale de angajare. În consecință, inspectorii de muncă au aplicat, și pentru alte nereguli depistate, 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 67.000 de lei. În cazul unei firme, ITM Vaslui a întocmit dosar penal pe numele administratorului, în condițiile în care au fost găsite 18 persoane care munceau ”la negru”.
”De asemenea, pentru încălcarea actului normativ privind sărbătorile legale, au fost sancționați contravențional cinci angajatori, cu amenzi în valoare totală de 25.000 lei”, a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.
Inspectorii de muncă atrag atenția administratorilor de firmă din județ, având în vedere temperaturile scăzute de afară din ultimele zile, că au obligația de a respecta prevederile Ordonanței de Urgență 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă. (Ionut PREDA)

About Tehno Redactor