Home » Justitie » Cazul șocant al unei bătrâne muribunde ce a fost violată, torturată și omorâtă de un bolnav psihic!

Cazul șocant al unei bătrâne muribunde ce a fost violată, torturată și omorâtă de un bolnav psihic!

de Răzvan CĂLIN

În urmă cu câteva zile, autorul unuia dintre cele mai oribile cazuri de viol și omor petrecut în ultimii ani în județul Vaslui, a fost băgat după gratii. Este vorba despre Nicu Sîrbu, în vârstă de 47 de ani, din satul Măscurei, comuna Pogana, cel care în vara acestui an a îngrozit opinia publică cu o faptă mai mult decât reprobabilă. El este cel care a violat și torturat o femeie în vârstă de 81 de ani, aflată pe patul de moarte. La două zile după ce sceleratul și-a satisfăcut poftele animalice, biata femeie și-a dat sufletul, anchetatorii stabilind ulterior, fără tăgadă, că decesul i-a fost provocat de chinurile la care a supus-o acest individ.

Cazul i-a șocat de la bun început pe anchetatori, ca să nu mai vorbim de opinia publică. Ancheta, coordonată de procurorul criminalist Alice Ruja, avea să scoată la lumină amănunte terifiante. Totul s-a petrecut pe 21 iulie, în jurul orei 12.30, când rudele bătrânei de 81 de ani au anunțat prin 112 că a fost victima unui viol, dar și că reușiseră să-l rețină pe agresor. În scurt timp, la fața locului și-au făcut apariția polițiștii din comună, dar și o echipă de la Secția de poliție rurală nr. 1 Bârlad.

Din primele cercetări s-a stabilit că bătrâna era diabetică și fusese diagnosticată și cu ciroză la ficat. În cursul serii de 20 iulie, femeii i s-a făcut rău și în scurt timp a intrat în comă hipoglicemică. Familia bătrânei s-a speriat și rudele sale, convinse că aceasta își trăiește ultimele clipe din viață, au început imediat pregătirile pentru a o înhuma creștinește odată ce își va da sufletul. Așa se face că rudele au vegheat la căpătâiul bătrânei în permanență, ținându-i lumânarea așa cum prevede datina creștină.

A violat-o și a tăiat-o cu cuțitul în abdomen și zona vulvo-vaginală!

A doua zi, pe 21 iulie, la orele amiezei, rudele bătrânei au rugat o vecină să vegheze la căpătâiul muribundei. Mai toți membrii familiei erau ocupați în acel moment cu pregătirile pentru înhumarea femeii, așa că au apelat la o vecină ca nu cumva bătrâna să-și dea sufletul singură și fără o lumânare aprinsă. Din păcate, la un moment dat, femeia respectivă a plecat pentru câteva minute, iar bătrâna a rămas cu Sîrbu, care tocmai venise și el, chipurile să-i fie alături în ultimele clipe de viață. Deși era cunoscut în sat ca având serioase probleme de ordin psihic, totuși nimănui nu i-a trecut prin cap că ar putea fi în stare de asemenea atrocități.

”Imediat cum a rămas singur cu bătrâna în cameră, a tăbărât pe ea. I-a rupt pur și simplu pampers-ul pe care îl purta bătrâna și a violat-o, fără să țină cont că biata femeie era deja în suferință, era pe punctul de a-și da sufletul. Dar nu s-a mulțumit doar cu atât. A și înjunghiat-o cu un cuțit în abdomen, după care i-a băgat cuțitul în sex. La necropsie a reieșit clar că individul i-a provocat bătrânei mai multe leziuni, plăgi tăiate, în zona vulvo-vaginală”, ne-a declarat procurorul Alice Ruja.

În momentul în care a revenit la domiciliul bătrânei, vecina acesteia l-a surprins individ chiar în timp ce își satisfăcea poftele animalice. Femeia a rămas uluită și oripilată de scenele cumplite la care asista. Noroc că soțul ei o însoțise și a intervenit imediat, smulgându-l pe individ de pe biata bătrână. Violența și sadismul cu care individul a siluit-o și torturat-o pe biata femeie i-a oripilat până și pe anchetatorii cu experiență, care au văzut destule la viața lor. Medicii au mai constatat că bestia cu chip de om i-a provocat bietei bătrâne și o ruptură de perineu.

Agresorul are discernământ mult diminuat, dar tot va răspunde în fața legii pentru faptele sale!

Transportată rapid la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad, femeia a decedat însă după două zile, pe 23 iulie. Concluziile preliminare ale expertizei medico-legale au stabilit clar că femeie a decedat din cauza chinurilor la care a supus-o individul.

”Chiar dacă femeia era grav bolnavă, totuși medicii legiști au stabilit că există legături de cauzalitate între leziunile suferite de bătrână și moartea acesteia”, susține procurorul Alice Ruja.

Cum individul era cunoscut în sat ca suferind de anumite afecțiuni psihice, oamenii legii au decis ca, mai întâi, să fie supus unei expertize psihiatrice, în urma căreia să se poată stabili cu exactitate dacă agresorul are discernământ sau nu.

Până de curând a stat internat într-un spital de specialitate, unde a fost expertizat de o comisie de specialiști. Aceștia au stabilit clar că individul suferă de anumite afecțiuni psihice și că are discernământul mult diminuat. Chiar și așa, Sîrbu poate fi tras la răspundere pentru faptele sale, deși va avea nevoie și de un tratament medical pentru afecțiunile sale.

Expertiza psihiatrică a stabili că are discernământul mult diminuat. El a mai avut și înainte de comiterea faptei câteva internări la Psihiatrie și încadrat într-un anumit grad de handicap. Dar, chiar și cu discernământul mult diminuat, el tot va răspunde în fața legii pentru faptele sale. Așa încât, am solicitat arestarea lui preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. El necesită, într-adevăr, un tratament medical pentru afecțiunile sale, dar asta o poate face și în regim de detenție”, ne-a mai spus procurorul Alice Ruja.

Pe 9 decembrie, magistrații Tribunalului Județean Vaslui au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Sîrbu. În sarcina sa au fost reținute trei infracțiuni: omor, viol și violare de domiciliu. Fapte pentru care riscă să stea după gratii și până la 25 de ani.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: