Home » Administratie » Doisprezece oameni ai străzii sunt găzduiți de Centrul de noapte pentru persoanele fără adăpost din Bârlad

Doisprezece oameni ai străzii sunt găzduiți de Centrul de noapte pentru persoanele fără adăpost din Bârlad

Spațiul de cazare pentru persoanele fără adăpost, situat în zona Podul Verde din Bârlad, este deschis de săptămâna trecută.

Ieri, 14 decembrie, adăpostul care are o capacitate de 20 de locuri nu găzduia decât 12 persoane. Condițiile sunt foarte bune, încăperile sunt încălzite, destul de curate. Programul adăpostului de noapte pentru oamenii străzii este între orele 18.00 – 8.00, iar intrarea după ora 18 este interzisă. Beneficiarii vor trebui să respecte însă anumite reguli, care le-au fost aduse la cunoștință și pentru care au semnat. De exemplu, vor trebui să se spele înainte de culcare și să încerce să-și mențină, pe cât posibil, hainele curate. De asemenea, nu vor avea acces înăuntru cei care vor consuma băuturi alcoolice, droguri, sau care vor veni foarte murdari.

Spațiul de cazare pentru persoanele fără adăpost va găzdui și pacienții cazuri sociale care ajung din stradă la spital, dar, în limita locurilor și pacienți externați care nu pot ajunge acasă din cauza lipsei mijloacelor de transport sau din alte motive.

Reprezentanții Primăriei ne-au declarat că adăpostul de noapte este păzit în permanență de polițiști locali. Ieri, la ora 11.00, nu era nici urmă de paznic, în schimb curtea era ocupată de o haită de câini agresivi, care asigura, probabil, paza în lipsa polițistului local, ocupat cu alte treburi.

Una peste alta, pe un frig de crapă pietrele, acest adăpost încălzit este mană cerească pentru oamenii străzii, care vor avea nevoie, în număr tot mai mare, de găzduire în următoarele luni, din cauza temperaturilor foarte scăzute prognozate. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: