Home » Sport » HC Vaslui a pierdut în deplasare la SCM Politehnica Timișoara

HC Vaslui a pierdut în deplasare la SCM Politehnica Timișoara

de George PROCA

Handbal Club Vaslui a fost învinsă cu 30 – 25 în deplasare la SCM Politehnica Timișoara. În ciuda înfrângerii suferite, handbaliștii pregătiți de Sandu Iacob și Alexandru Axinte rămân pe locul șapte. Sunt la un punct în spatele bucureștenilor de la Steaua care au remizat în deplasare la CSM Satu Mare, scor 25 – 25. Dar poziția de play-off le e amenințată de SCM Politehnica Timișoara și CSU Suceava, care au cu unu, respectiv trei puncte mai puțin.

Meciul a debutat bine pentru vasluieni, care au condus cu 2 – 0 și au păstrat diferența de două goluri pe tabelă în ciuda încercărilor gazdelor de a reveni în joc. HC Vaslui a mărit apoi diferență la trei lungimi, scor 11 – 8, dar ultima oară când au condus a fost la 15 – 14. Au primit apoi trei goluri consecutive fără să poată marca. Au reușit să egaleze la 18, după care o serie de cinci goluri consecutive ale bănățenilor le-a turnat plumb în ghete. CSM Politehnica Timișoara a condus chiar și cu șapte goluri, scor 28 – 21.

Pe primul loc în Liga Zimbrilor se află Dinamo București, cu 41 de puncte. Urmează HC Dobrogea Sud Constanța cu unul mai puțin și podiumul e completat de HC Odorhei cu 35. Pe patru se clasează AHC Potaissa Turda cu 34 de puncte și locul cinci este ocupat de CSM București cu 30.

Gabriel Bujor a terminat anul pe primul loc în clasamentul golgheterilor

Golgheterul formației Handbal Club Vaslui, cu 117 goluri, este și golgheterul Ligii Naționale. Doar Andrei Mihalcea, de la HC Odorhei a mai atins pragul de 100 de goluri. În timp ce podiumul este completat de Dalibor Cutura de la HC Dobrogea Sud Constanța., cu 95 de reușite. Șase din primii zece marcatori sunt străini, în timp ce toți cei patru români ce se află în acest top sunt stângaci.

Clasamentul marcatorilor după 16 etape (15 decembrie):
1. Gabriel Bujor (HC Vaslui) – 117 goluri
2. Andrei Mihalcea (HC Odorhei) – 100 goluri
3. Dalibor Cutura (HC Dobrogea Sud Constanța) – 95 goluri
4-6. Guillaume Saurina (CSM București) – 92 goluri
4-6. Ionuț Georgescu (CSA Steaua București) – 92 goluri
4-6. Filip Marjanovic (Poli Timișoara) – 92 goluri
7. Vitaly Komogorov (HC Odorhei) – 86 goluri
8. Irakli Chikovani (AHC Dunărea Călărași) – 83 goluri
9. Nikola Lazic (CSM Satu Mare) – 78 goluri
10. Robert Năstăsie (CSM Focșani) – 76 goluri

About Tehno Redactor