Home » Social » Peste 1.200 de participanți la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă, desfășurat, duminică, la Vaslui

Peste 1.200 de participanți la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă, desfășurat, duminică, la Vaslui

Peste 1.200 de artiști amatori vor participa, duminică, la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă, ajuns în acest an la cea de-a XXXV-a ediție. Organizat în Piața Civică din Vaslui, evenimentul va aduna 34 de trupe din mai multe județe ale Moldovei.

Centrul municipiului Vaslui va fi, din nou, plin de lume, în această duminică, la cel mai mare festival de sezon. Nu mai puțin de 1.200 de artiști amatori se vor perinda pe scena din Piața Civică pentru a arăta publicului tradițiile și obiceiurile zonei din care provin. Debutul sărbătorii anuale va fi în Parcul Copou, cu o paradă ce se va desfășura pe un alt traseu decât cel obișnut, respectiv străzile Kogălniceanu – Donici – Traian – Ștefan cel Mare. Ulterior, de la ora 11.00, va începe festivalul efectiv, la care vor participa 36 de trupe. Pe lângă cele din Vaslui, la festival și-au anunțat prezența ”Urșii” de la Dofteana și Comănești (Bacău), ”Cerbul” de la Scobinți (Iași) și ”Căiuții” de la Tudora (Botoșani).

În acest an, vom avea, în premieră, și un concurs de fotografie, cu premii totale de 5.500 de lei. Deja s-au înscris 42 de persoane care vor trebuie să surprindă momente din cadrul festivalului”, a declarat directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, Lucian Onciu.

Juriul concursului din acest an al festivalului va fi format din profesori ai Universității ”George Enescu” Iași, condus de profesorul universitar doctor Maftei Bejenaru. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: