Home » Invatamant » (Video) Iată ce îl așteaptă pe elevul de 12 ani care și-a bătut profesoara din cauză că i-a pus nota 4!

(Video) Iată ce îl așteaptă pe elevul de 12 ani care și-a bătut profesoara din cauză că i-a pus nota 4!

Elevul care și-a bătut profesoara de limba română pe motiv că i-a pus nota 4 la teză este la un pas de exmatriculare, în timp ce parintii ar putea raspunde penal pentru “isprava” odraslei. Acestea ar fi primele masuri care se intrevad intr-un caz care a cutremurat o tara intreaga si care s-a petrecut luni seara, la Todiresti.

Întâmplarea petrecută la începutul acestei săptămâni, când un elev din clasa a VI-a  de la Școala ”Gheorghe Cioată” Todirești și-a maltratat profesoara – Anca Antip, de 29 de ani – pentru nota mică pe care i-a pus-o la teză, a consternat o țară întreagă, dar mai ales comunitatea din Todirești. Rudele, vecinii, prietenii familiei băiatului de 12 ani, dar și cadrele didactice din comună sunt scandalizate de incident și vor ca elevul, deși este minor, să fie pedepsit exemplar, mai ales că este cunoscut ca un copil-problemă, cu derapaje de comportament dese și grave.

Petronela Lipșa, directorul școlii, ne-a declarat că cel mai probabil băiatul va fi mutat disciplinar la o altă școală: ”Suntem oameni care promovam educatia sub toate aspectele si nu e acceptabil ce s-a intamplat in aceasta comunitate. Ne pare foarte rau si pentru copil, si pentru doamna profesoara. Ca elev, are rezultate bune si foarte bune, dar din punct de vedere al comportamentului este un copil problema. Nu m-am gandit niciodata ca putem ajunge in asa situatie. Am demarat la nivelul scolii o ancheta interna. Copilul va fi sanctionat, asta este clar. Avem în vedere scaderea notei la purtare, adică o notă foarte mică, si mutarea disciplinara la alta scoala”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FrUvgUvBY3o&w=560&h=315]

Și Inspectoratul Școlar Județean a demarat o anchetă, în urma căreia vor fi luate măsuri.

Elevul nu a mai venit la școală din ziua cu pricina, dar conducerea școlii a reușit să stea de vorba cu mama lui. Desi provine dintr-o familie de oameni instariti copilul le-a mai creat dificultati profesorilor, dar si colegilor, in trecut. Sătenii pun totul pe seama faptului că băiatului i s-a oferit totul de-a gata, iar acum a ajuns să creadă că totul i se cuvine. Oamenii se tem că apucăturile sale vor degenera și că peste ani va fi incapabil să-și controleze comportamentul violent.

”Este absolut incredibil ce s-a întâmplat cu colega noastră. Nu exista cuvinte pentru un asemenea gest. De ce? cum a fost posibil? De ce se întâmplă așa ceva? – sunt întrebari care ti le pui. Esti cadru dicdactic, iti faci meseria si ajungi să fii agresat de un copil! Nu exista justificare pentru un asemenea gest de agresivitate. Părerea mea este că a fost premeditat”, ne-a declarat Angela Lazăr, profesor la școala din Todirești.

Reamintim că luni seară, după orele de curs, elevul si-a urmarit profesoara la iesirea de la ore si a atacat-o cu o teava de la calorifer. A lovit-o de mai multe ori peste picioare. Inițial, profesoara nu l-a recunoscut, elevul având o glugă trasă pe ochi. Și-a dat seama cine este în timp ce acesta îi cerea vehement explicatii pentru nota mica. Un localnic a vazut intreaga scena si a sarit in ajutorul femeii. Impreuna au incercat apoi sa puna mana pe huligan, dar acesta s-a facut nevazut.

Anca Antip s-a refugiat in sediul primariei si a sunat la 112. A doua zi dupa atac si-a scos certificat medico-legal, pentru ca nu vrea sa lase lucrurile la voia intamplarii. Poliția a demarat cercetările în acest caz.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: