Home » Justitie » Tărăboi în trafic din cauza unui angajat de la Aquavas Bârlad, care a urcat beat turtă la volan, chiar în timpul serviciului!

Tărăboi în trafic din cauza unui angajat de la Aquavas Bârlad, care a urcat beat turtă la volan, chiar în timpul serviciului!

Un adevărat tărăboi s-a iscat vineri, 16 decembrie, pe strada Vasile Lupu din Bârlad, după ce un angajat de la filiala locală a SC Aquavas SA, beat turtă, a făcut o criză de nervi în timp ce se afla la volan, din cauză că ceilalți participanți la trafic se deplasau prea lent, după părerea lui.

Deși băut, Ion Strătilă, instalator sanitar la secția Apometre din cadrul Aquavas Bârlad, nu a avut nicio jenă a a urca la volan, el aflându-se în timpul serviciului și îndreptându-se, în acele momente spre o intervenție la rețeaua de apă. Era foc de grăbit căci a început să claxoneze insistent, enervat că ceilalți șoferi nu se fereau din calea lui. Mai mult, el circula haotic, punându-i în dificultate pe cei care conduceau regulamentar.

Unul dintre șoferii din spatele său a oprit mașina și s-a dus la el pentru a-i atrage atenția că încurcă circulația, dar a rămas cu gura căscată când a constatat că instalatorul era beat criță. Un echipaj al Poliției Locale, aflat întâmplător în zonă cu mașina, a intervenit și l-a condus pe șoferul turmentat la sediul Poliției Municipale.

Agentului șef Viorel Ignat din cadrul Poliției Locale ne-a confirmat că Strătilă conducea autoturismul proprietate personală pe strada Vasile Lupu, în timp ce se deplasa la o intervenție și a fost la un pas de a intra în coliziune cu un alt autoturism, condus regulamentar. Instalatorul a devenit recalcitrant deoarece i se părea că mașinile din jur circulau prea încet. Alberto Galben, un șofer responsabil, a oprit mașina lui Strătilă pentru a evita o nenorocire, traficul fiind blocat pentru câteva minute.

După intervenția polițiștilor locali, mașina șoferului iresponsabil a fost parcată în fața Primăriei Bârlad, iar Strătilă a fost condus la sediul Poliției Rutiere, unde a fost verificat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare a alcoolemiei de 1,22 mg/l alcool în aerul expirat. Șoferul turmentat nu a opus rezistență nici când i s-a spus că trebuie să meargă la spital pentru prelevarea probelor biologice. Ion Strătilă, totuși, s-a mirat de valoarea alcoolemiei măsurate de alcooltest, insistând că nu a consumat decât un păhărel de vin la masă.

Lucram la o intervenție în centrul orașului, schimbam un branșament. Îmi trebuia o piesă, așa că am fost nevoit să iau mașina personală, să merg până acasă și să aduc un conector. Mă grăbeam și pe drum s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Recunosc că în timpul pauzei de la ora 10, după ce am luat o gustare acasă, am consumat și un pahar de vin. Nimic mai mult!”, a mărturisit Ioan Strătilă.

Contactat de reporterul Est News, Vasile Ungureanu, directorul Aquavas Bârlad, a declarat că regretă ceea ce s-a întâmplat dar că nu poate urmări fiecare instalator în parte și că toți cei care nu sunt serioși în timpul programului vor răspunde. Săptămânile trecute am desfăcut două contracte de muncă ale unor angajați care au creat probleme instituției tot din cauza alcoolului. Voi fi nevoit să mai desfac încă un contract”, a precizat Vasile Ungureanu.

Dacă Ion Strătilă va rămâne sau nu fără serviciu, rămâne de văzut. Cert este că acestuia i-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile și se va alege și cu dosar penal. În funcție de decizia instanței, acesta va mai putea conduce după cel puțin doi ani. Asta după ce va susține din nou examenul pentru obținerea permisului auto. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: