Home » Justitie » (VIDEO) Ultima oră: Spulberat de o mașină, după ce a coborât din autocarul care l-a adus acasă, din Germania

(VIDEO) Ultima oră: Spulberat de o mașină, după ce a coborât din autocarul care l-a adus acasă, din Germania

Tragedie fără margini, azi-noapte, pe raza localității Oprisita. Un bărbat de 35 de ani și-a găsit sfârșitul sub privirile soției care-l aștepta în stația de autobuz, după ce acesta a fost zdrobit de o mașină care gonea pe șosea. Omul abia coborâse din autocarul cu care se întorsese de la muncă, din Germania. A pierit  la doar câteva sute de metri distanță de casă. În loc să aibă parte de sărbători fericite, două copile de 8 și 10 ani au rămas acum orfane de tată.

Totul s-a petrecut cu puțin timp înainte de miezul nopții, pe șoseaua care face legătura între Vaslui și Bacău. Autocarul care venea din Germania a oprit în stație, la intrarea în localitatea Oprisita, iar Ciprian Antonache  și-a coborât bagajele, bucuros că a ajuns acasă. Pe partea cealaltă a drumului îl aștepta soția sa și s-a grăbit să o îmbrățișeze.  Femeia a văzut cu groază cum, în acel moment, o mașină care circula cu viteză dinspre Vaslui i-a luat soțul pe capotă, l-a târât câteva zeci de metri, apoi s-a oprit într-un șanț, pe contrasens.

A coborât din autocar și o mașină care mergea cu viteză l-a izbit în plin. L-a omorât! Venea acasă, din Germania, de la muncă!”, a spus printre lacrimi, soția bărbatului.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=C61Czl_8TVM&w=560&h=315]

Toată familia îl aștepta pe tânăr acasă, de sărbători. Lucra cu forme legale în Germania, la un șantier și cea mai mare bucurie a lui era atunci când își strângea fetele în brațe, în vacanțe. Acum, de moș Crăciun, venise încărcat cu dulciuri și cadouri pentru toți ai săi. Toate s-au împrăștiat pe asfalt. “Aici este stație de autobuz. Cu cât trebuie să conducă un șofer când se apropie de stație?! Cu cât?! Am permis de 27 de ani. Nu am omorât niciun om, nu am dat peste nicio căruță. Nu am dat peste nimeni. Am circulat prudent. Copilul meu are acasă două fetițe, care îl așteptau să petreacă împreună sărbătorile de Crăciun. El e mort acum, pe marginea drumului și tot ce le-a adus copiilor s-a împrăștiat pe șosea. Mi-am crescut frumos cei trei copii. Devotați familiilor lor, muncitori și serioși. Ciprian lucre cu forme legale, pe macara, la înălțime. Era un om de valoare. Avea în grijă și viața altora. Acum, lui i-a luat viața un individ grăbit, la doi pași de casă. Ce poate fi mai dureros?! Din august nu a mai fost acasă. Pe 8-9 ianuarie trebuia sa se întoarcă la lucru, nici nu și-a adus tot bagajul. Copilul meu e mort!”, a declarat sfârșit de durere Gheorghe Antonache, tatăl victimei.

Cei doi tineri din autoturism, șoferul și un amic care se fuseseră în oraș la o pizza și se îndreptau către casă, în satul Ivănești, au fost transportați la spital pentru recoltare de probe biologice și îngrijiri. Din păcate, medicii de la SMURD nu au mai putut face nimic pentru bietul om și au fost nevoiți să declare decesul, spre disperarea rudelor care se rugau pentru o minune. Ca o crudă ironie a sorții,în urma impactului, pe șosea s-au împrăștiat, pe zeci de metri, toate dulciurile pe care Ciprian Antonache le pregătise cu atâta drag pentru cele două fetițe ale sale, de Crăciun. Cadavrul a fost transportat la morgă pentru necropsie, iar polițiștii, care au rămas în zonă timp de câteva ore pentru măsurători, trebuie să stabilească exact ce s-a întâmplat. În timp ce oamenii legii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, familia tânărului se pregătește acum pentru înmormântare. (Daniel MICU)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: