Home » Social » 50 de lei, cel mai ieftin brad de Crăciun în piețele din Vaslui

50 de lei, cel mai ieftin brad de Crăciun în piețele din Vaslui

Prețul brazilor naturali de Crăciun variază între 50 și 200 de lei pe piețele din municipiul Vaslui, în timp ce în supermarket costă 75 de lei, însă sunt în ghiveci și au o dimensiune de câțiva zeci de centimetri.

Un brad natural se vinde în cele două piețe din municipiul Vaslui cu prețuri cuprinse între 50 și 200 de lei. Cei mai ieftini pomi de Crăciun, aduși din pepinierele Romsilva din județele Neamț sau Suceava, nu au mai mult de un metru și jumătate și sunt cu crengile foarte rare. Există, însă, și brazi de peste trei metri, la 200 de lei bucata, și sunt preferați în special de firme sau instituții publice care au spațiul suficient să-l instaleze.

”Deocamdată, nu pot să vă spun dacă merge sau nu vânzarea. Abia am ajuns în piață, iar oamenii, din experiența pe care o avem din anii din urmă, abia în ultima săptămână înainte de Crăciun cumpără. Oricum, avem ofertă pentru toate buzunarele”, ne-a spus unul dintre vânzători.

Pentru cei care nu prea au bani în buzunare și, totuși, doresc să se simtă mirosul de brad în casă pot să cumpere doar simple crengi, care, la fel ca și pomii, diferă la preț în funcție de cât sunt de mari. Astfel, costul acestora variază între 1 și 5 lei, fiind printre cele mai căutate de vasluieni.

În supermarket-urile din oraș, brazii naturali lipsesc sau sunt vânduți în ghivece, iar înălțimea lor nu depășește câțiva zeci de centimetri. Un astfel de pom costă 75 de lei. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: