Home » Justitie » O sâmbătă cu accidente grave și în zona Bârladului!

O sâmbătă cu accidente grave și în zona Bârladului!

Răzvan CĂLIN

Două accidente rutiere grave, petrecute sâmbătă, 17 decembrie, în zona Bârladului, au provocat rănire a trei persoane. Primul a avut loc în jurul orei 12.30, pe Drumul European (DE) 581. Din primele cercetări făcute de polițiștii Biroului Drumuri Europene și Naționale Bârlad, accidentul a fost provocat de un tânăr bârlădean în vârstă de 26 de ani, care conducea un autoturism marca Peugeot 206. La un moment dat, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit carosabilul și s-a răsturnat în afara șoselei, izbindu-se de o bornă și un stâlp de indicator. Unul dintre șoferii care trecea prin zonă în acel moment a sunat la 112. În scurt timp, la fața locului și-au făcut apariția echipaje ale poliției, ambulanței, precum și o echipă de descarcerare a Detașamentul de pompieri militari Bârlad. După ce a fost scos dintre fiarele contorsionate, tânprul a fost dus la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad, unde afost diagnosticat cu politraumatisme. A fost testat cu aparatul etilotest, însă rezultatul a fost negativ. Totuși, polițiștii au decis ca tânărului să i se recolteze probe biologice pentru efectuarea unor analize suplimentare. Și asta pentru că tânărul se manifesta ciudat și era foarte agitat, oamenii legii bănuind că acesta ar consumat niscaiva droguri.

Dacă rezultatele analizelor vor confirma acest lucru, ar fi al doilea caz în care un tânăr din Bârlad provoacă un accident de circulație din cauza consumului de droguri. Primul caz a fost înregistrat în urmă cu două luni, când Nicușor Bitir (29 de ani) a spulberat trei persoane pe trecerea de pietoni din fața fostului Cinematograf ”Bârladul”.

Un șofer ”mangă” era cât pe ce să-și omoare fiica și tatăl!

Al doilea accident rutier s-a petrecut câteva ore mai târziu, pe Bulevardul Epureanu din Bârlad, în apropiere de Spitalul de copii. În jurul orei 19.45, un bărbat (30 de ani) din localitate conducea un autoturism marca Opel, din direcția Piața Mică spre Grădina Publica. În momentul în care a intrat în curbă, a pierdut controlul asupra direcției de mers, părăsind carosabilul și izbindu-se de un stâlp. Impactul violent a făcut ca mașina să urce pe trotuar și să se proptească într-un gard. În scurt timp, la fața locului au ajuns polițiștii de la Biroul Poliției Rutiere Bârlad, precum și echipaje de ambulanță și pompieri. Cum în mașină a rămas încarcerată o fetiță în vârstă de 6 ani, pompierii din echipa de descarcerare au intervenit rapid. Copila este chiar fiica șoferului, iar în mașină se mai afla și tatăl acestuia (58 de ani), care era pasager pe locul din dreapta față. Dacă șoferul a scăpat teafăr și nevătămat, nu același lucru se poate despre fiica lui care a suferit un traumatism cranio-cerebral. Medicii bârlădeni au decis că cel mai bine pentru copilă este să fie transferată la la Spitalul de copii ”Sf. Maria” din Iași. De asemeni, tatăl șoferului a fost diagnosticat cu un traumatism cranian ușor.

În momentul în care șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,69 mg/l alcool pur în aerul respirat. În consecință, polițiștii au deschis pe numele său un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă și conducere a unui autovehicul cu o concentrație de alcool în sânge peste limita legală.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: