Home » Social » Donație de carte valoroasă pentru Biblioteca „Stroe S. Belloescu” din Bârlad

Donație de carte valoroasă pentru Biblioteca „Stroe S. Belloescu” din Bârlad

Biblioteca „Stroe S. Belloescu” din Bârlad și-a întregit fondul de carte cu două volume deosebit de valoroase. „România și <<alianțele germane>> 1879-1914” dar și „Europa franceză și cauza română 1789-1871” sunt cărțile pe care autorul, prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti, le-a donat bibliotecii municipale din Bârlad la sfârșitul săptămânii trecute.

Profesorul ieșean a fost prezent pe 17 decembrie la Bârlad, la simpozionul „Monarhia între simbolistică și perenitate”, în cadrul căreia a și conferențiat. Cu această ocazie, a anunțat că face donația de carte către Biblioteca „Stroe S. Belloescu”. Cele două cărți au o mare valoare, așa cum a spus și academicianul Alexandru Zub, care a numit volumul „România și <<alianțele germane>> 1879-1914” un „monument istoriografic” în care autorul și-a confirmat renumele de istoric atât al practicii cât și al teoriei relațiilor internaționale. Prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti a declarat că lasă în urmă o lucrare demnă de numele mentorului său, Leonid Boicu, mărturisind că „mentorul nu dictează, ci se înalță, iar tu trebuie să te ții”. Volumul, de 894 de pagini, a apărut anul acesta la Editura Junimea din Iași.

Al doilea volum, „Europa franceză și cauza română 1789-1871”, are 729 de pagini și a fost tipărit în 2013 la aceeași editură. Cărțile, cu dedicațiile autorului, vor putea fi studiate la sala de lectură a bibliotecii chiar din această săptămână. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: