Home » Justitie » Hoț basarabean căutat de nemți, prins în Vama Albița!

Hoț basarabean căutat de nemți, prins în Vama Albița!

de Răzvan CĂLIN

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră vasluieni au reușit să pună mâna pe un individ din Republica Moldova care era dat în urmărire internațională de autoritățile judiciare din Germania. Este vorba despre Efim Vdovicenco, în vârstă de 24 de ani, care deține și cetățenie română.

”Acesta a fost depistat pe 16 decembrie, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița. El călătorea ca pasager într-un autoturism marca BMW. La controlul de frontieră, lucrătorii noștri au constatat că pe numele tânărului era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, predare sau extrădare, emis de autoritățile din Germania, deoarece avea de executat o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârșirea de infracțiuni contra ordinii și siguranței publice, pe teritoriul Germaniei. Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigații Criminale a I.P.J. Vaslui, în vederea luării măsurilor ce se impun”, ne-a declarat inspectorul principal Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Sectorului Poliției de Frontieră (SPF) Huși.

Potrivit autorităților judiciare germane, Vdovicenco este cercetat pentru a comiterea mai multor (șapte) infracțiuni de furt agravat în grup organizat, faptele fiind comise în perioada 8 februarie 2014 – 7 decembrie 2014. Basarabeanul a acționat împreună cu alți complici, jefuind mai multe persoane fizice și juridice din Germania. Valoarea totală a prejudiciului cauzat se ridică la aproximativ 40.000 de euro. Mandatul european de arestare a fost emis pe 4 noiembrie 2016 de Procuratura din Duisburg, Germania. Prezentat în fața magistraților de la Curtea de Apel Iași, Vdovicenco a primit un mandat de arestare preventivă pentru 15 zile și a fost depus în centrul de Deținere și Arestare Preventivă din cadrul inspectoratului de Poliție al Județului Iași. Urmează a fi întocmite toate formalitățile pentru ca individul să fie predat autorităților judiciare din Germania.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: