Home / Administratie / Iată care sunt taxele și impozitele ce vor fi diminuate în 2017, la Bârlad!

Iată care sunt taxele și impozitele ce vor fi diminuate în 2017, la Bârlad!

Taxele și impozitele locale aferente anului 2017 ar putea fi mai mici cu câteva procente la Bârlad. Reducerile de taxe sunt prevăzute într-un proiect de hotărâre inițiat de primarul Dumitru Boroș și propus spre votare consilierilor locali în ședința de Consiliu de mâine.

Conform proiectului depus la mapă, în 2017 impozitul pe construcții și terenuri pentru persoane fizice ar putea fi mai mic cu 5%. Tot o reducere de 5% este prevăzută și în cazul impozitului pe teren și pe construcțiile rezidențiale și nerezidențiale pentru persoanele juridice. De asemenea, sunt prevăzute și scutiri de taxe pentru asociațiile non-profit și chiar eliminarea taxei pentru certificatul fiscal. Această taxă va fi plătită doar de cei care vor solicita eliberarea certificatului în regim de urgență

O reducere cu 70% este propusă la impozitul pentru autoturismele hibrid. Taxa de cimitir, care a fost eliminată în anul 2016, va fi reintrodusă de la 1 ianuarie 2017. Deși va fi mai mică decât înainte – 10 lei în loc de 15 lei, de acum o vor plăti toți bârlădenii, nu doar cei care figurează cu proprietăți la Serviciul de taxe și impozite.

Rămâne de văzut cum vor vota consilierii, având în vedere că proiectul care prevede reducerea taxelor locale are un oarecare impact asupra bugetului local. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: