Home » Sport » Încă două medalii de aur pentru Antonia Dragomir

Încă două medalii de aur pentru Antonia Dragomir

Antonia Renata Dragomir, pregătită la Liceul cu Program Sportiv Vaslui de profesoara Doina Crețu, a cucerit de două ori aurul la Bacău.

A obținut la „Cupa de Iarnă pentru Copii” primul loc la proba de 50 metri sprint copile 3, cu timpul de 8.06 secunde. Următoarea clasată, Alexia Calapod de la CSS Bacău, a terminat cursa cu timpul de 8.22. Antonia a mai urcat pe prima treaptă a podiumului și la proba de 200 metri sprint, cu timpul de 32.63 secunde. A obținut astfel un personal best, după ce la București a alergat în 33. 41 secunde. Următoarea clasată, Cristina Usturoi, a terminat proba în 33.22 secunde. Este și campionă națională la 200 metri în sală, 300 metri în aer liber și mai are o medalie de bronz la 1000 de metri cros la Botoșani. Toate reușitele le-a realizat în primul an de când se pregătește la LPS Vaslui.

A fost prima oară când am pus-o să alerge oficial 50 de metri și la generația ei e de neînvins în probele de până la 300 de metri. Este un foarte mare talent, dar este totodată puternică, își dorește foarte mult să participe și să câștige. Chiar dacă are emoții nu se pierde, e un copil deștept și toate aceste caracteristici fac din ea o învingătoare. Un alt factor important este ajutorul bunicilor și părinților ei care au mare grijă de ea. Au îndemnat-o să vină și e foarte important că toată familia e alături de ea. De la anul va participa la copile 2 și deja are un timp mai bun decât cel obținut de fetele care sunt la următoarea categorie. A fost puțin bolnavioară, dar acest lucru nu a putut-o opri să realizeze o nouă performanță. Este un talent deosebit și putea alerga chiar mai bine”, a declarat pentru Est News profesoara Doina Crețu

Următoarea competiție la care va participa Antonia va fi în februarie, la Bacău. Pe 1 aprilie va disputa finală pe sală, iar peste doar 1 săptămână va disputa și finala pe cros, la Botoșani. Iar în iunie vor urma competițiile de pistă. La finala pe sală va disputa doar proba de 200 de metri pentru că la copii 2 va fi o singură zi de concurs și nu poate participa la două probe. În vară mărim distanța și vom încerca și la 500 de metri. Când va fi mare, la copile 1 – junioare III, proba ei va fi de 400 metri și o pregătim din timp”, ne-a mai declarat antrenoarea ei.

Și alte sportive de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui au avut evoluții apreciate. Vasluianca Delia Bujor a terminat pe locul opt proba de 50 metri sprint copile 3, cu timpul de 8.67 secunde. La 600 metri copile 2 au participat 27 de sportive, iar Alexandra Bodroghina, Irina Popa și Eliza Apetroaie au terminat pe 13, 16, respectiv 21. Beatrice Miron a terminat proba de 200 metri sprint copile 1 pe locul 21, din 52 de participante.

La eveniment au participat 424 de copii (244 fete și 180 băieti) din 36 cluburi și asociații sportive din țară. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: