Home » Justitie » 18 persoane care munceau ”la negru” pentru export, descoperite de Inspecția Muncii la o firmă de încălțăminte

18 persoane care munceau ”la negru” pentru export, descoperite de Inspecția Muncii la o firmă de încălțăminte

Un număr de 18 persoane care munceau fără forme legale de angajare pentru export au fost descoperite de către Inspectoratul Teritorial de Muncă la o firmă de încălțăminte din județ, în urma unui control inopinat. Instituția a sesizat Poliția, care îl va cerceta penal pe administratorul firmei.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui a descoperit 18 muncitori, majoritatea femei, care lucrau ”la negru” la o firmă de încălțăminte din municipiul Huși care trimite marfa la export. Cele 18 persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă în timp ce lucrau în fabrica de papuci, fără ca vreo una dintre acestea să aibă contract de muncă înregistrat în Registrul de Evidență a Salariaților (REVISAL).

Administratorul firmei a afirmat că cei 18 muncitori se aflau în prima lor zi de muncă, care a concis cu o sărbătoare legală, astfel încât a considerat că toate contractele de muncă le poate înregistra a doua zi în REVISAL. Legea însă este foarte clară și nu permite niciun fel de derogare pentru niciun o activitate prestată”, a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Inspecția Muncii a sesizat Poliția în acest caz, care îl va cerceta penal pe administrator pentru desfășurarea de activități cu persoane fără forme legale de angajare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: