Home » Social » Cadou de sărbători din partea lui Moș Boroș! Ghici ce factură va fi majorată cu peste 30 de procente, la Bârlad?

Cadou de sărbători din partea lui Moș Boroș! Ghici ce factură va fi majorată cu peste 30 de procente, la Bârlad?

de Simona MIHĂILĂ

Acum, că alegerile au trecut, Dumitru Boroș, primarul Bârladului, cel care în campania electorală îi plângea pe bârlădeni că plătesc cele mai mari taxe din țară și promitea diminuarea acestora, le va cere astăzi consilierilor locali majorarea taxei de salubritate cu peste 30 de procente.

Bârlădenii vor intra în 2017 cu obligația de a scoate din buzunar bani și mai mulți decât au făcut-o până acum. Proiectul va fi supus dezbaterii Consiliului Local, dar spiridușii lui Moș Boroș, pardon… Moș Crăciun, ne-au șoptit că cei de la PSD l-au asigurat pe primar că treaba e ca și rezolvată.

Prețul la gunoi, majorat de două ori in 6 luni

Este pentru a doua oară în cele 6 luni de când se află la conducerea Primăriei Bârlad în care Boroș inițiază un proiect de hotărâre pentru majorarea acestei taxe. Prima dată, Consiliul Local Bârlad a ajustat tarifele la salubrizare în octombrie. Atunci, în cadrul unei ședințe convocată cu mare grijă, ca nu cumva presa să afle, la solicitarea primarului și cu aprobarea consilierilor, taxa de salubritate a crescut cu circa 6%.

Cumulate cu cele aproximativ 35 de procente ce vor fi adăugate după ședința de astăzi, bârlădenii vor plăti de la 1 ianuarie o factură la gunoi mai mare cu aproape 50% decât au plătit până în iunie. O performanță ”notabilă” pentru primele 6 luni de mandat ale primarului care reclama și pe vale și pe deal taxele umflate de la Bârlad.

În sume exacte, fiecare bârlădean – fie că este bătrân sau bebeluș – va plăti o taxă de salubritate de 12,40 de lei, dacă locuiește la casă. În cazul celor care stau la bloc, prețul pentru colectarea, transportul și depozitatea deșeurilor va fi de 11,8 lei/persoană.

Pentru agenții economici, tarifele au crescut de la 75,7 lei/mc, cât fusese stabilit în octombrie, la 101 lei/mc.

Ca fapt divers, în conferința de presă care a avut loc, duminică, la sediul PNL, primarul Dumitru Boroș a trecut în revistă, cu mândrie, câteva impozite și taxe ce vor fi reduse cu 5%, la propunerea lui. Despre majorarea prețului serviciilor de salubritate cu 30%, nu a pomenit nimic.

 

About Simona Vasile

One comment

  1. Jaf pe barladeni.Nimeni nu vede cotele de gunoi aberante impuse la plata celor de la bloc.

%d blogeri au apreciat: