Home » Administratie » Ce vor primi beneficiarii Cantinei de ajutor social Bârlad în perioada Sărbătorilor de iarnă

Ce vor primi beneficiarii Cantinei de ajutor social Bârlad în perioada Sărbătorilor de iarnă

Asistații social care au optat pentru a lua masa la Cantina de ajutor social din Bârlad își pot ridica pachetele cu alimente pentru sărbători vineri, 24 decembrie. Fiecare beneficiar va primi un pachet consistent cu produse care să-i ajungă pentru perioada 24 decembrie – 3 ianuarie inclusiv.

Pachetul va conține 4 kg de carne de pui, 4 kg de carne de porc, 1 kg de banane, 1 kg portocale, 1 kg de mandarine, ½ kg bomboane de pom, o sticlă de suc de 2 ,5 l, 20 de ouă, 3 kg de făină, 1 kg de zahăr, 1 kg de orez, 1 kg de carne tocată, 1 kg de cârnați și câte 10 pâini. De asemenea, fiecare beneficiar va mai primi și câte un chec, preferat de aceștia cozonacului.

Ca în fiecare an, de sărbători, asistații social vor primi hrană rece. Este vorba doar de cei care iau masa la Cantina de ajutor social, nu de toți asistații social. Valoarea unui pachet este egală cu valoarea mesei la cantină pentru numărul de zile corespunzător sărbătorilor. Alimentele au fost calculate în așa fel încât să le ajungă pentru cele 11 zile în care cantina va fi închisă”, ne-a declarat Constantin Matei, administratorul Cantinei de ajutor social.

În acest moment, la Cantina de ajutor social sunt înscrise 112 persoane iar cele mai numeroase familii beneficiare au cinci membri. Reprezentanții municipalității speră ca produsele alimentare distribuite beneficiarilor cantinei să fie folosite în scopul pentru care au fost acordate și nu vândute așa cum s-a mai întâmplat în anii din urmă. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: