Home » Invatamant » Preșcolarii nu mai au voie să-și mai petreacă onomastica la grădiniță cu torturi de la cofetării

Preșcolarii nu mai au voie să-și mai petreacă onomastica la grădiniță cu torturi de la cofetării

Direcția de Sănătate Publică Vaslui a interzis grădinițelor din județ ca preșcolarii să-și mai petreacă onomastica cu torturi de la cofetării, chiar și cu buletin de conformitate, astfel încât copiii să nu fie expuși unor riscuri de toxiinfecție alimentară, indigestie sau alergii.

Preșcolarii din grădinițele din Vaslui nu vor mai avea voie să-și petreacă onomastica la grădiniță, alături de ceilalți copii, cu torturi aduse de la cofetării și laboratoare specializate, chiar dacă acestea sunt autorizate și eliberează buletine de conformitate. Decizia a fost luată de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, care le-a recomandat conducerilor unităților de învățământ să accepte de la părinți pentru sărbătorirea copiilor doar prăjituri ambalate și etichetate astfel încât să ofere siguranță, din punct de vedere alimentar, celor care le consumă.

Această măsură este pentru siguranța copiilor. Au existat cazuri de toxiinfecție alimentară și chiar situații în care preșcolarii au suferit alergii la anumite ingrediente din tort. De aceea, noi am făcut recomandarea către directorii de grădinițe să accepte doar acele produse etichetate și ambalate, unde să fie trecute toate specificațiile produsului”, a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Măsura interzicerii petrecerilor cu tort din cofetării sau patiserii în grădinițe va fi pusă în aplicare la începutul noului an calendaristic, imediat după vacanța de iarnă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: