Home » Invatamant » ”Școala și Biserica, a doua mea casă!” – Un after-school pentru copiii nevoiași!

”Școala și Biserica, a doua mea casă!” – Un after-school pentru copiii nevoiași!

de Răzvan CĂLIN

Școala gimnazială ”Principesa Elena Bibescu” (fosta Școală generală nr. 5) din Bârlad și Biserica ”Sfântu Gheorghe” și-au unit forțele și derulează în momentul de față un inedit proiect de într-ajutorare a copiilor nevoiași. Intitulat ”Școala și Biserica, a doua mea casă!”, proiectul oferă servicii gratuite de tip after-school pentru 18 dintre elevii școlii.

”Sunt copii, de clasele I – IV, care provin din niște medii defavorizate și care chiar au nevoie de ajutorul nostru, al școlii, au nevoie de progres școlar, așa încât un astfel de program, de tip after-school, este cât se poate de binevenit pentru ei. Subliniez faptul că toate activitățile sunt gratuite. Biserica «Sf. Gheorghe», prin bunăvoința preotului Adrian Țapu, asigură pentru acești copilași, zilnic, câte o masă caldă, constând în trei feluri de mâncare. Masa este servită în sala de festivități a casei praznicale amplasată în curtea bisericii. Face precizarea că lăcașul de cult este situat în imediata vecinătate a școlii noastre, așa încât activitățile se pot derula cu mare ușurință și în condiții cât mai bune pentru copii”, ne-a declarat Ionel Dumitrașc, directorul Școlii ”Principesa Elena Bibescu”.

Zilnic, după terminarea orelor de curs, cei 18 copii merg în jurul orei 12.30 la casa praznicală a Bisericii ”Sf. Gheorghe” unde servesc masa. După care, revin la școală unde sub supravegherea cadrelor didactice își fac temele și desfășoare diferite activități recreative. Totul durează până la ora 16, când copiii sunt luați de părinți și duși acasă. Cadrele didactice prestează benevol, pe bază de voluntariat, aceste activități.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: