Home » Administratie » Comemorarea eroilor Revoluției din 1989, neinteresantă pentru parlamentarii vasluieni și partidele de buzunar

Comemorarea eroilor Revoluției din 1989, neinteresantă pentru parlamentarii vasluieni și partidele de buzunar

Comemorarea erorilor Revoluției din 1989 nu a reprezentat un eveniment important pentru cei zece parlamentari din județ care, fără nicio excepție, nu au fost prezenți la ceremonialul organizat, joi, în Cimitirul ”Eternitatea” din Vaslui. Nici partidele politice de buzunar, gen USR sau PMP care, deși au câte un deputat în noul Parlament, nu s-au mai obosit să depună coroane de flori, așa cum făceau în campania electorală.

Nici bine nu s-a uscat cerneala pe mandatele primite de la Biroul Electoral Județean că pe noii și vechii parlamentari de Vaslui deja nu-i mai interesează adunările publice. Drept dovadă a fost primul eveniment de după alegeri, cel al comemorării eroilor de la Revoluția din 1989, organizat de Primărie, Prefectură și Consiliul Județean în Cimitirul ”Eternitatea” din municipiul reședință. Nici unul dintre cei zece deputați sau senatori nu a ajuns la ceremonial, deși evenimentele din urmă cu 27 de ani au fost cele care au condus la schimbarea regimului și, în mod indirect, le-a oferit posibilitatea să ajungă în Parlament.
Nici reprezentanții partidelor politice nu s-au mai călcat în picioare la depunerea de coroane la monumentul erorilor Revoluției. Dacă în urmă cu trei săptămâni au fost vreo zece formațiuni și candidați independenți prezenți în Piața Civică din Vaslui la sărbătorirea Zilei Naționale a României, ieri doar trei partide au mai ajuns în cimitir. Pe lângă PSD, prezent la toate evenimentele de acest gen, și ALDE, care sărbătorește, probabil, venirea la putere, PNL a fost singurul partid din opoziție care a mai apărut în peisaj. Însă, și acesta subțiat semnificativ, fără niciun șef de la municipiu sau județ. Și coroana, așa după cum au remarcat mai mulți din cei prezenți, a fost una modestă, mult mai mică decât la 1 Decembrie sau 25 octombrie. De asemenea, nici Organizația Județeană a Femeilor Liberale, a căror reprezentante nu au lipsit la ultimele evenimente de acest gen, nu au ajuns la comemorarea eroilor Revoluției.
În rest, ceremonialul s-a desfășurat după același tipar, cu slujbă religioasă de pomenire a martirilor, alocuțiuni și depunere de coroane. La final, celor prezenți în cimitir li s-a oferit de către Primăria Vaslui colăcei, cozonac și vin fiert. (Ionuț PREDA)

 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: