Home » Justitie » Mama bebelușului aruncat la container va petrece Crăciunul și Revelionul după gratii!

Mama bebelușului aruncat la container va petrece Crăciunul și Revelionul după gratii!

de Răzvan CĂLIN

Cristina Petriman, bârlădeanca în vârstă de 34 de ani, al cărei nou-născut a fost descoperit mort într-un container de gunoi, va petrece și sărbătorile de iarnă după gratii. Recent, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au solicitat instanței prelungirea mandatului de arestare preventivă pentru încă 30 de zile.

”Femeia este cercetată în continuare, în stare de arest, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Ancheta încă nu este finalizată. S-a formulat o solicitare pentru pentru prelungirea arestării cu încă 30 de zile”, ne-a declarat procuror Andreea Obreja, purtătorul de cuvânt al Parchetului Bârlad.

În urmă cu aproximativ o lună, opinia publică din Bârlad (și nu numai) era de-a dreptul oripilată după ce niște persoane care scotoceau prin containerele de gunoi din zona de nord a orașului au descoperit trupul neînsuflețit al unui bebeluș. În scurt timp, ancheta declanșată de polițiștii și procurorii bârlădeni avea să descopere că bebelușul fusese adus pe lume de Cristina Petriman, tot ea fiind și cea care l-a aruncat la container ca pe o bucată de cârpă. Încet, încet, a ieșit la lumină întreaga poveste cutremurătoare care stă în spatele acestei tragedii.

Tânăra a povestit în fața anchetatorilor că a adus pe lume băiețelul singură, în garsoniera pe care o avea închiriată într-un bloc din nordul Bârladului. Acolo, vreme de câteva ore bune, și-a înăbușit în pernă strigătele pricinuite de durerile facerii. Când copilul a ieșit, Cristina Petriman a luat foarfecele pe care și le pregătise dinainte și a tăiat cordonul ombilical. Femeia a povestit că se aștepta să moară, căci se simțea extrem de rău și avea hemoragie. A fost în această stare întreaga noapte care a urmat. În tot acest timp, fără a fi hrănit, copilul a plâns. Au stat unul lângă celălalt până dimineață, când femeia a primit un telefon de la o colegă de serviciu care i-a cerut să îi țină locul la dispeceratul de taxi unde lucra de mai mulți ani.

Bebelușul a murit sufocat de perna grea pe care femeia a pus-o peste el ca să-i înăbușe scâncetele!

Acesta a fost momentul în care tânăra a luat o decizie ce avea să fie fatală micuțului pe care abia îl adusese pe lume. Cum copilul se trezise și fiind flămând, a început să plângă. Spre disperarea femeii care ținea cu tot dinadinsul ca nu cumva vecinii săi să audă scâncetele copilului și să realizeze că ea a adus pe lume un suflet. Cum nici colegei de la servici nu putea să-i spună că nu poate veni să-i țină locul deoarece a născut, aceasta neștiind nici măcar că fusese însărcinată, Cristina Petriman a luat o pernă și a pus-o peste copil. În acest fel, s-a gândit ea, atenua din urletele și plânsetul bebelușului. După care a plecat, fără să ia în calcul un amănunt care va fi aflat abia ulterior, în timpul anchetei: perna pe care o pusese peste copil avea 2,6 kilograme. Îndeajuns de grea cât să-l sufoce pe micuț. Când a revenit acasă, după circa șase ore, a văzut că bebelușul era vânăt la față. L-a luat și l-a băgat în cada cu apă caldă, dar când a realizat că acesta nu mai respiră, l-a pus în pat. Femeia susține că a dormit așa cu bebelușul mort în pat vreme de vreo două zile. După care l-a pus într-un sac menajer și l-a scos pe balcon. Cristina Petriman susține că vreme de vreo 40 de zile a ținut trupul neînsuflețit al copilului său în sacul de gunoi de pe balcon. Într-un târziu, a decis să plece la București, la fratele său, care nici acesta habar nu avea că sora sa adusese pe lume un copil.

Înainte de a pleca, femeia a decis să predea apartamentul închiriat. În sacii de gunoi pe care i-a strâns când a părăsit locuința, a pus și cadavrul bebelușului, printre alte deșeuri menajere, inclusiv facturi, chitanțe, bonuri fiscale. În zilele care au urmat, Cristina Petriman a monitorizat presa locală pe internet pentru a vedea mersul anchetei. Credea că se află la adăpost, dar chitanțele și bonurile din sacii menajeri în care își pusese pruncul ucis au dat-o de gol. Poliția îi dăduse de urmă. A fost chemată la Poliția municipiului București pentru un motiv oarecare. Așa a fost prinsă și adusă la Bârlad.

Totuși, încă nu s-a stabilit dacă mărturia Cristinei Petriman este reală sau nu. Avocata sa din oficiu, Carmen Dima, a pus totul pe seama unei depresii postpartum, o boală gravă care, potrivit statisticilor, afectează sufletul și judecata celor mai multe dintre femeile care dau naștere și care sunt predispuse acestei afecțiuni. Cert este că, în urma necropsiei bebelușului a reieșit că acesta ar fi avut vârsta de o lună – o lună și jumătate și că era mort de 4 – 7 zile, în momentul în care a fost descoperit în container. Una peste alta, medicii au mai apreciat și că era bine îngrijit. Nici vorbă, așadar, că au avut de-a face cu un nou-născut mort la cel mult două zile de la naștere, și nicidecum că de la momentul morții trecuseră mai mult de 40 de zile. Singurul aspect comun dintre concluzia medicilor legiști și declarația mamei ucigașe este că bebelușul a murit prin asfixie. Rezultatele certe vor apărea după examenul histopatologic.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: