Home » Social » Moș Crăciun a venit din Germania pentru 150 de copii din Bârlad și Docani

Moș Crăciun a venit din Germania pentru 150 de copii din Bârlad și Docani

Moș Crăciun a venit tocmai din Germania pentru 150 de copii din familii defavorizate din Bârlad și Docani. Svenja Strohmeier, reprezentanta Asociației „Seelen für Seelchen”, din Germania, a dorit să facă, de Sărbători, o surpriză plăcută copiilor care nu au parte de prea multe bucurii.

Singurul lucru pe care a trebuit să-l facă micuții a fost să-i scrie lui Moș Crăciun ce și-ar dori să le aducă. Zis și făcut! Scrisorile au ajuns la Moșul, iar reprezentanții asociației germane care administrează padocul de câini din Bârlad le-au adus ieri copiilor exact ce și-au dorit, cu mici excepții (un ATV adevărat era prea greu de adus cu sania).

Ne-au făcut o surpriză sponsorii germani și nouă, celor de la Asociația «Seelen für Seelchen» din Bârlad, și cu atât mai mult copiilor. Am mers împreună pentru a împărți daruri la 100 de copii, elevi ai școlilor nr. 5 și 6 din Bârlad. În prealabil, am luat legătura cu directorii școlilor pentru a-i alege pe cei mai necăjiți copii, care provin din familii defavorizate. Astăzi vom merge la Docani, unde vom împărți daruri la 50 de copii. Ne-au impresionat scrisorile copiilor către Moș, dar mai ales ale celor din Docani. O fetiță din clasa a IV-a i-a scris Moșului că și-ar dori să primească dulciuri ca să fie și ea un copil obișnuit. Este de-a dreptul emoționant să afli ce dorințe mărunte au unii copii și ce viață plină de lipsuri trăiesc. Bucuria de a dărui a fost imensă”, ne-a declarat Luiza Lungu, președinta Asociației „Seelen für Seelchen” Bârlad.

Reprezentații asociației germane au promis că vor fi alături de copiii familiilor defavorizate din Bârlad și la anul, de Crăciun. Ei știu exact că cei mici sunt iubitori adevărați ai câinilor și că sunt un exemplu și pentru adulți, care, de multe ori, sunt mai puțin responsabili când vine vorba chiar îngrijirea propriilor câini. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: