Home / Social / Ultima oră: Cauza morții fetiței căreia i s-a refuzat internarea la spitalul bârlădean! Ar fi putut fi salvată dacă ar fi fost diagnosticată corect?

Ultima oră: Cauza morții fetiței căreia i s-a refuzat internarea la spitalul bârlădean! Ar fi putut fi salvată dacă ar fi fost diagnosticată corect?

Andreea, fetița de 11 ani instituționalizată la un centru din Bârlad, căreia i s-a refuzat internarea în spital, a murit din cauza unei pneumonii acute interstițiale bilaterale, conform rezultatelor examenului anatomopatologic macroscopic.

Rezultatul examenului anatomopatologic macroscopic a evidențiat existența unei pneumonii interstițiale bilaterale. Vorbim despre un organism tarat, pacienta având o musculatură extrem de atrofiată, care nu-i mai permitea o respirație normală, deci orice infecție a căilor respiratorii i-ar fi putut fi fatală, copilul având o speranță de viață foarte redusă”, a declarat dr. Sergiu Săvinescu, medicul legist care a efectuat autopsia.

Rămâne ca ancheta declanșată de Direcția de Sănătate Publică Vaslui să stabilească de ce medicii nu au pus diagnosticul corect, deși fetița a fost internată timp de o săptămână la secția Pediatrie a spitalului bârlădean, înainte de a i se refuza o nouă internare.

Copilul va fi înmormântat creștinește astăzi, funeraliile fiind organizate de Direcția Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, la Bogești, în satul natal. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

2 comments

  1. Culmea, zici ca mai taci de ar fi cazuri izolate dar e al n-lea de acum.
    Chiar nu vede și nu se sesizează nimeni la atata malpractis ?
    Cine dracu angajeaza si tine mai departe criminalii astia pe posturi, ca nici nu poti sa ii numesti altfel.
    Iar urmeaza, mustrari verbale sau maxim 10%, nu ?
    Bai frate…

  2. Concluzia…se moare cu zile la spitalul groazei din barlad

x

Check Also

Pentru ce solicită bani europeni întreprinzătorii vasluieni? De la service-uri auto la saloane de coafură, patiserii și activități recreative

Afacerile tipic românești, înființate cu ...

Șofer de microbuz școlar din Grivița, prins băut la volan în timp ce ducea elevii la școală

Șoferul unui microbuz școlar a ...

Municipiul Vaslui, gazda unui nou festival, cel al ”Zilelor teatrului tânăr”

Municipiul Vaslui va fi, la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: