Home / Social / (Foto, Video) Moșul i-a vizitat și pe copiii de la CSC 1 Bârlad

(Foto, Video) Moșul i-a vizitat și pe copiii de la CSC 1 Bârlad

Anul acesta, spiritul Crăciunului a fost mult mai prezent în inimile bârlădenilor care au dorit să fie alături de copiii instituționalizați. Reprezentanții Complexului de Servicii Comunitare (CSC) nr. 1 Bârlad au declarat că în acest an, mai mult ca oricând, oameni obișnuiți au oferit daruri celor 75 de copii din centrele care compun CSC nr. 1.

Bârlădenii, sensibilizați de situația nefericită a acestor copii, au venit în Ajun de Crăciun cu dulciuri, fructe și haine pentru beneficiarii celor două centre pentru copii cu handicap, pentru cei de la Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRU CANE) Bârlad, pentru micuții cu sindrom Down și pentru minorii instituționalizați în cadrul Serviciului Alternativ de Protecție de Tip Familial (SAPTF).

Copiii instituționalizați au primit și vizita lui Moș Crăciun dar și a unor sponsori fideli și a unor elevi care nu numai că le-au adus cadouri, dar i-au și colindat. Moșul a trecut și pe la copiii cu handicap din centrul „Casa cu grădină”, dar, din păcate, Andreea, fetița de 11 ani care s-a stins după ce i-a fost refuzată internarea în spital, nu a mai apucat să se bucure.

Copiii pe care Moșul i-a găsit la CSC nr.1 s-au bucurat atât de colinde cât și darurile primite, iar astfel de gesturi frumoase ar fi binevenite și pe parcursul anului, având în vedere faptul că beneficiarii serviciilor rezidențiale se schimbă periodic, cei mai mulți dintre micuți fiind dați în plasament sau reintegrați în familiile naturale după perioada de instituționalizare. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

AJPIS Vaslui va plăti indemnizația de sprijin pentru micile afaceri afectate de criza COVID-19

Începând de astăzi, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspectie ...

Echipamente de protecție și materiale dezinfectante, donate Spitalului Huși de episcopie

Episcopia Hușilor a donat spitalului municipal din localitate cantități ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: