Home » Social » Politiștii de frontieră vasluieni au oferit daruri unor familii defavorizate

Politiștii de frontieră vasluieni au oferit daruri unor familii defavorizate

Sărbătoarea Crăciunului, timp al bucuriei și al solidarității, este o ocazie pentru fiecare dintre noi să cugetăm mai atent la destinele umane. Spiritul Sărbătorii Nașterii Domnului ne apropie de copii și de cei aflați în nevoie, care trebuie ajutați să descopere sensul autentic al comunității și al generozității umane. Cum viața nu a fost la fel de generoasă pentru toți, polițiștii de frontieră vasluieni nu au putut rămâne indiferenți, nici în acest an, la problemele unor familii, mai puțin norocoase, din zona de competență.

Aceștia au fost de Crăciun alături de 70 familii defavorizate din 21 de localități de pe valea Prutului, cărora le-au oferit daruri în valoare totală de aproximativ 3.000 lei. Au dat atât produse alimentare (alimente de bază) cât și nealimentare (articole de îmbrăcăminte și încălțăminte). Toate cadourile au fost procurate cu sprijinul financiar al Asociației Umanitare Frontiera Huși, dar și prin contribuția benevolă dar substanțială a polițiștilor de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși.

Crudul adevăr este că mulți dintre cei aproximativ 180 de copii l-au văzut pentru prima dată pe Moș Crăciun, de la care au primit dulciuri, sucuri, bomboane, prăjituri, legume, fructe, produse alimentare de bază dar și îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării. „Am oprit în localitatea de frontieră Focșa, lângă doi copii, frate și soră de opt ani, respectiv, șase, să ne interesăm de o familie. Era frig afară, iar copiii erau dezbrăcați și strângeau gunoiul în curte. Le-am dat cadouri și hăinuțe și i-am întrebat dacă a mai venit Moș Crăciun pe la ei. Atunci am văzut cei mai frumoși ochișori albaștri în lacrimi, iar fetița, neputând să răspundă, a dat din cap că nu. Dureros, dar cât de adevărat…”, a declarat subcomisar de poliție Marius Ursan , șeful Sectorului Poliției de Frontieră Huși, care s-a ocupat personal de organizarea și desfășurarea acestei activități.

Copiii de la Centrul de zi „Prietenia” au primit și ei daruri de la Moș Crăciun

Întâlnire încărcată de emoție au avut și polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui care au vizitat pe 21 decembrie Centrul de Zi „Prietenia” din localitatea Pădureni. Înființat prin Programul Phare CBC 2004-2006, centrul găzduiește 30 de copii, cu vârste cuprinse între 3 ani și 14 ani, provenind din familii defavorizate, cu precădere monoparentale, de pe raza comunei Pădureni. Scopul acestuia este prevenirea abandonului școlar prin oferirea de ajutor material (o masă caldă, spații pentru studiu amenajate la cele mai înalte standarde europene) și ajutor profesionist în întocmirea temelor pentru acasă, oferit de voluntari, cadre didactice inimoase din municipiul Huși. Aici, polițiștii de frontieră, alături de reprezentanți ai Unității Militare 01776 Huși au fost mesagerii lui Moș Crăciun și au oferit micuților daruri, constând în obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Copiii, vizibil încântați și emoționați, nu au rămas mai prejos și au oferit un adevărat spectacol musafirilor, colindându – i, recitând poezii specifice sezonului și oferindu-le suveniruri confecționate de ei înșiși. Este al doilea an consecutiv când echipa de oină din cadrul Asociației Sportive Frontiera Vaslui sprijină material o familie aflată în nevoie din localitatea de frontieră Drânceni, oferind celor doi adulți și celor patru copii minori cadouri constând în produse alimentare de bază dar și îmbrăcăminte și jucării, în valoare de aproximativ 1.000 lei.

În preajma Sfintelor sărbători prilejuite de Nașterea Domnului, în fiecare an, polițiștii de frontieră au desfășurat astfel de acțiuni, au promis de fiecare dată că vor reveni și s-au ținut de cuvânt. La cumpăna dintre ani, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași transmit tuturor creștinilor sincere urări de sănătate, liniște sufletească și viață îndelungată alături de cei dragi. Sărbători fericite! (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: