Home » Justitie » IPJ Vaslui a suplimentat de Crăciun dispozitivul zilnic cu peste 150 de polițiști

IPJ Vaslui a suplimentat de Crăciun dispozitivul zilnic cu peste 150 de polițiști

Pentru siguranța cetățenilor, în perioada 24 – 26 decembrie, în județul Vaslui au acționat suplimentar peste 150 de polițiști față de dispozitivul zilnic. Aceștia au fost prezenți în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum și pe principalele drumuri naționale, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite și pentru fluidizarea traficului și diminuarea riscului rutier.

Zilnic, au fost în teren peste 60 patrule de ordine și siguranță, iar efectivele de poliție rutieră au utilizat 21 de autospeciale. Măsurile luate de polițiștii care au acționat pentru păstrarea ordinii și siguranței publice, siguranței rutiere și a transporturilor feroviare au făcut ca oamenii să se bucure în liniște de sărbătoarea Crăciunului.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, au fost constatate 63 de infracțiuni, iar față de două persoane cercetate pentru comiterea de fapte penale, au fost luate măsuri preventive.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 170 de sancțiuni, în valoare de 43.870 de lei. Au intervenit și au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind ordinea și liniștea publică, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. De asemenea 12 sancțiuni privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Și “Rutiera” a fost la datorie

Pentru neregulile constatate în trafic polițiștii au aplicat 102 de sancțiuni contravenționale, 20 fiind pentru depășirea limitelor legale de viteză, patru pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, cu o îmbibație mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracțiune.

Polițiștii au retras patru certificate de înmatriculare și au reținut 11 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Patru pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și patru pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

În perioada 30 noiembrie – 26 decembrie, în urma activităților desfășurate în teren, polițiștii au constat 336 de infracțiuni și au aplicat 1688 de sancțiuni contravenționale. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: