Home / Sanatate / Noi nereguli descoperite de inspectorii DSVSA

Noi nereguli descoperite de inspectorii DSVSA

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au dat amenzi de 12.800 lei în județul Vaslui, după ce au descoperit utilaje murdare folosite la prepararea cărnii, depozitare necorespunzătoare și lipsa trasabilității pentru produse alimentare.

Verificările au vizat târguri de animale, piețele agro-alimentare, abatoare, unități de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, unități de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică, pizzerii, cantine, unități de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unități de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc.).

Astfel de acțiuni au avut loc pe întreg teritoriul tării în perioada 5 – 22 decembrie, când au fost verificate în total 4.865 de unități de producție și comercializare de produse alimentare. Neregulile constatate au fost sancționate prin aplicarea unui număr de 394 de amenzi contravenționale, 11 unități au primit ordin de suspendare a activității, iar în cazul altor 6 s-a decis interzicerea activității. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 657.310 lei, iar cantitatea de produse alimentare confiscate depășește 20 de tone.

Cele mai multe nereguli s-au descoperit în județul Dolj (amenzi în valoare de 99.480 lei), Călărași (83.200), Galați (48.000), Caraș Severin (47.000) și Cluj (32.600). În București au fost date amenzi în valoare de 16.600 de lei pentru manipularea necorespunzătoare a mărfii, deficiente de ambalare și etichetare, comercializarea produselor alimentare în spații neautorizate sanitar veterinar.

Controalele tematice demarate cu ocazia sărbătorilor de iarnă vor continuă pană pe data de 8 ianuarie 2017. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Deschiderea Centrului de Permanență din Bârlad se amână, probabil, până anul viitor

Centrul de Permanență de la ...

Spitalul din Bârlad a primit aviz negativ de la Colegiul Farmaciștilor în privința scoaterii la concurs a postului de farmacist șef

Colegiul Farmaciștilor din România – ...

Cât de mult a crescut numărul virozelor în județul Vaslui în ultima săptămână

În județul Vaslui, virozele afectează ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: