Home » Social » Cei mai performanți șase copii și tineri din sistemul de protecție specială din județ, premiați în bani de o asociație

Cei mai performanți șase copii și tineri din sistemul de protecție specială din județ, premiați în bani de o asociație

Cei mai performanți șase copii și tineri din sistemul de protecție specială din județ au fost premiați în bani de către Asociația Națională a Copiilor Instituționalizați și a Foștilor Asistați din România (ANCIFAR- Frăția), suma totală oferită ridicându-se la 2.000 de lei.

Șase copii și tineri aflați în sistemul de protecție specială au fost premiați, joi, în cadrul unei festivități desfășurată la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, pentru rezultate deosebite la învățătură, implicare socială, responsabilitate și comportament în colectivitate, creativitate în pregătirea pentru viață. Acțiunea s-a realizat la inițiativa și cu sprijinul Asociației Naționale a Copiilor Instituționalizați și a Foștilor Asistați din România (ANCIFAR- Frăția), iar scopul său l-a constituit valorizarea copiilor merituoși din județ, cu perspectiva extinderii acestui tip de program la nivel național. Au fost acordate două premii I, în valoare de 500 lei fiecare, două premii II, în valoare de 300 lei fiecare, și două premii III, în valoare de 200 lei fiecare, sponsorul fiind The Romanian Air Traffic Services Administration- ROMATSA.

Scopul acordării acestor premii este de a stimula competitivitatea. Sperăm ca, în câțiva ani, unii dintre acești copii de astăzi să devină oameni de nădejde pentru societate. Vrem să fie în continuare mândria noastră și să știe că nu sunt singuri în viață”, a declarat directorul general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu-Ștefănică.

Primele două premii întâi pentru performanță au fost obținute de două studente, respectiv Vasilica Mădălina Crăciunescu, în vârstă de 22 ani, și Marinela Pricop, în vârstă de 23 de ani, ambele beneficiare de serviciu de protecție de tip rezidențial. Locurile doi au fost ocupate de Mariana Stoica (14 ani) și Neculai Andrei Cucoș (13 ani), iar premiile trei le-au primit Alexandra Andreea Manea (13 ani) și Iosif Alexandru Juverdeanu (12 ani). Toți acești patru copii sunt în plasament la asistenți maternali profesioniști. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: