Home » Sport » Cu ce se pot lăuda vasluienii în 2016 – Retrospectiva sportivă a anului

Cu ce se pot lăuda vasluienii în 2016 – Retrospectiva sportivă a anului

de George PROCA

* Anul 2016 a adus noi performanțe sportive vasluienilor. Va prezentăm succint câteva dintre acestea, prezentate pe larg în paginile ziarului nostru, la data respectivă.

Fotbal

* Federația Romana de Fotbal a devenit partener AJF Vaslui, pentru organizarea „Winter Cup” Vaslui.

* Grupa 2008 de la Real Junior Vaslui este pe locul patru în țară, după evoluții foarte bune în finala Trofeului „Gheorghe Ene”.

* LPS Vaslui a terminat pe locul trei faza zonală a Memorialului ”Gheorghe Ola” la fotbal.

* Selecționatele de fotbal feminin ale AJF Vaslui au obținut locul 1 (U12) și doi (U14) la concursul „Fotbal și Feminitate”.

* Federația Română de Fotbal, împreună cu Gillete au hotărât ca localitatea Pădureni să fie gazda celei de-a patra etape a proiectului “Performanța are Viitor”, o inițiativă de scouting în zonele rurale ale României.

* Sporting Juniorul Vaslui a terminat cu argint la grupa 2002 și în careul de ași cu grupa 2001, la Junior”s Cup Bulgaria – Albena.

* Grupa 2002 de la Sporting Juniorul Vaslui a luat locul trei la “Brașov Junior’s Cup”.

* Liceul cu Program Sportiv Vaslui a devenit campioana prestigiosului turneu internațional “Copa Catalunya”.

* Grupa 2008 de la Real Junior Vaslui a cucerit argintul la turneul național Summer Kid’s Cup de la Mangalia.

* Micii fotbaliști de la Sporting Juniorul Vaslui s-au calificat la turneul semifinal la juniori C, unde au remizat cu Dinamo București și au învins Oțelul Galați.

* Grupa 2006 de la LPS Vaslui a devenit campioana Interligii Naționale de Fotbal.

* Puștii născuți în 2007 de la Real Junior Vaslui au cucerit bronzul la Cupa Play Bacău.

* Vitis Șuletea a câștigat faza județeană a Cupei României, scor 5 – 1 cu Pajura Huși.

* Gloriile fotbalului bârlădean de la Fepa 74 s-au reîntâlnit după 30 de ani.

* Stadionul Municipal din Vaslui a găzduit cea de-a doua ediție a turneului de fotbal LPS 2003 CUP, câștigat de ACS Juniorul Suceava.

* Grupa 2009 de la Real Junior Vaslui a terminat pe locul patru Cupa Stars Brăila.

* Pe Stadionul Municipal din Bârlad a avut loc competiția sportivă „Național Junior Cup FRF – Interliga Națională”.

* Echipa de fotbal Sporting Juniorul Vaslui a ocupat locul patru la a 44-a ediție a Turneului internațional de fotbal, la U14/15, organizat de echipa de fotbal ASC Hazebrouck, din zona Lille.

* Vasluiul a găzduit finala națională a Olimpiadei Gimnaziilor la fotbal, competiție la care au participat peste 400 de tineri fotbaliști din întreaga țară.

* Grupa 2008 de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui a câștigat prima ediție a Cupei Didi Junior, la fotbal disputată la Iași.

* La prima participare la un turneu național (Brașov Indoor Cup), grupa 2008 de la Real Junior Vaslui s-a întors cu marele trofeu.

* Echipa de fotbal băieți a Liceului Liceul “Emil Racoviță” a obținut medaliile de argint la faza zonală a ONSS la fotbal, după ce a pierdut, scor 0 – 1, finala cu LPS Roman.

* Echipa de fete a Școlii nr. 2 “Vasile Pârvan”, pregătite de profesorul Gelu Căuia, au disputat barajul pentru calificarea la faza zonală din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar.

* Pajura Huși a învins în meci direct ocupanta locului doi, FC Gârceni, scor 4 – 0 pentru a deveni campioana Ligii a IV-a de fotbal, cu o etapă înainte de final. Hușenii au câștigat apoi și Super Cupa.

* Echipa de fotbal Sporting Juniorul Vaslui 2002 a câștigat prima ediție a Memorialului „Sandrino Gherine” la fotbal pentru copii.

* Micii fotbaliști născuți în 2003, de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui, au câștigat turneul internațional U13 May Cup Moldova.

* Adolescenta Ilinca Mazga a devenit prima femeie arbitru de fotbal din ultimii 15 ani, din județul Vaslui.

* Arbitrul de linie vasluian Cosmin Vițelaru și-a făcut debutul în Liga a treia.

* Arbitrii vasluieni au fost medaliați cu bronz la Cupa Moldovei, turneu de fotbal în sală care a avut loc la Iași.

Minifotbal / Futsal

* Victoria Unistil a ajuns în sferturile Cupei Unirii la minifotbal, în timp ce Inter Traian a părăsit competiția în optimi.

* Victoria Unistil a reușit să cucerească titlul la minifotbal pentru al doilea an consecutiv.

* Spartanii Vaslui au participat la Turneul Final al Cupei României la minifotbal.

* Internazionale Traian Vaslui a debutat în Campionatul Național de Futsal pentru Juniori U19, unde este lider cu victorii pe linie.

Arte marțiale

* Rareș Mârzac (zis Duracell) a devenit cel mai bun sportiv din lume la Kempo, la doar 10 ani. El este pregătit de Gabriel Manta, la Myiagi Dojo Bârlad. Alături de Duracell, alți trei luptători bârlădeni au obținut rezultate excelente: Toma Mârzac, fratele lui, și Diana Bîclea au devenit vicecampioni mondiali, iar Ionuț Huean și-a adjudecat medalia de bronz.

* Bârlădeanca Andrada Tudorache a câștigat două medalii de argint la Campionatul European de Submission și Full Kempo din Ungaria.

* Marian Rădoi a devenit campion mondial la submission. Alți trei bârlădeni de la „Fight Club Titans” Bârlad s-au clasat pe podium la competiții de cel mai înalt rang.

* CS „Karate Kensei” Vaslui a cucerit de trei ori bronzul la Campionatul European de Karate Tradițional.

* Clubul vasluian Liga de Est a reușit șapte clasări pe podium la Cupa Europei la taekwon-do pentru copii, juniori și seniori.

* Kentai Dojo Bârlad a cucerit podiumul Cupei Ștefan cel Mare, cu 23 de medalii obținute (cinci de aur, opt de argint și 10 bronz).

* Marcel Miron, de la Clubul Sportiv (CS) Liga de Est Vaslui, a luat aurul la Campionatului European de Taekwon-do, tehnici speciale. Alexandru Filip a luat aurul la secțiunea tull. Adelina Mihai a luat argintul la categoria spargeri forță și medalia de bronz la luptă.

* Luptătorii de la Myiagi Dojo Bârlad au au câștigat 26 de medalii la Cupa Shin Do la Kempo București (opt de aur, opt de argint și nouă de bronz).

* ”Fight Club Titans” Bârlad a cucerit șapte medalii în cadrul Campionatului Național Belt League (una de aur, trei de argint și trei de bronz).

* „Kentai Dojo” Bârlad a obținut 16 medalii la Cupa Belt League (doua de aur, trei de argint și 11 de bronz).

* Wazary Dojo a luat locul trei la secțiunea copii și juvenili la Belt League după ce a obținut 25 de medalii (opt de aur, șase de argint și 11 de bronz).

* CS “Budokan” Vaslui a obținut 16 medalii la Cupa României de autoapărare.

* Luptătorii Kentai Dojo au obținut 22 de medalii la Cupa României de Autoapărare.

* Clubul sportiv “Budokan” Vaslui a cucerit 31 de medalii la la Campionatele Naționale de Kaisendo.

* Patru karateka de la CS “Karate Kensei” Vaslui au obținut locuri pe podium la campionatul național de Karate Tradițional pentru cadeți, juniori,tineret și seniori, zona Moldova.

* Bârlădenii de la Clubul Sportiv Kentai Dojo au cucerit nu mai puțin de șapte medalii la “Cupa Tomis Open Constanta”.

* Juniorii II și III de la Clubul “Sportiv Liga de Est” Vaslui au cucerit nu mai puțin de 11 medalii la campionatul național de taekwon-do I.T.F care a avut loc la Hațeg.

* Constantin Roznov, președintele CS “Karate Kensei” a devenit primul vasluian cu 5 DAN, după ce a susținut examenul cu sensei Vladimir Jorga (9 DAN), președintele ETKF și directorul tehnic al ITKF.

* Vasluianul Ciprian Crăiniceanu („Ratză” ) a participat, în premieră, la Campionatul European de jiu jitsu brazilian, unde a fost a un pas să câștige medalia de bronz.

* Clubul Sportiv „Karate Kensei” Vaslui a termiant pe podium finala Campionatului Național de Karate Tradițional Fudokan.

* Clubul Sportiv Gorigym a obținut la Cupa K1 Rodna nu mai puțin de 10 medalii pentru municipiul Bârlad.

* Sală Polivalentă din Vaslui a găzduit în luna martie Campionatul Național de Taekwan-do, competiție la care au participat peste 300 de sportivi de la 27 de cluburi din țară. Organizator a fost CS “Liga de Est” Vaslui, club care la împlinirea a 25 de ani de existenta a cucerit 60 de medalii.

* Peste 150 de sportivi de la 11 cluburi din zona Moldovei au venit la Vaslui pentru a participa la etapa zonală a Campionatului Național de karate tradițional la copii.

* Vasluianca Andreea Păuc a reușit performanța să câștige medalia de argint la Campionatul Național de lupte libere, desfășurat la Craiova.

* Bârlădeanul Ionuț Broștic, legitimat la clubul „Fight Club Titans” Bârlad a obținut la Open-ul European de Brasilian Jiu-Jitsudin Portugalia titlul de vicecampion continental la categoria Feather 70 kg și a fost promovat la centura albastră.

* CS “Sulsa” Vaslui a cucerit 11 medalii la Campionatul Național de taekwon-do, competiție găzduită de municipiul Vaslui.

* Clubul Varan Vaslui a obținut șapte medalii la Campionatul Național de taekwon-do ITF.

* Clubul “Miyagi Dojo” din Bârlad, condus de sensei Gabriel Manta, s-a întors de la Campionatul Național de Full-Kempo și Semi-Kempo cu nu mai puțin de 18 medalii.

* Luptătorii Clubului de Arte Marțiale ”Miyagi Dojo” Bârlad au obținut 23 de medalii la Cupa ”Ștefan cel Mare” la Kempo (11 de aur, șapte de argint și cinci de bronz).

* Clubul „Wazary Dojo” Bârlad s-a întors de la Campionatului Național de Semi Kempo și Full Kempo cu șase medalii (trei de aur, una de argint și doua de bronz).

* Wazary Dojo Bârlad a cucerit 12 medalii (patru de aur, trei de argint și cinci de bronz) la Campionatul Național de Submission de la București, Centrul Apollo.

Atletism

* Aura Blioju s-a calificat în finala Campionatului European de Atletism, unde a terminat pe șapte. A fost premiată la Gala Atletismului Românesc

* Evoluțiile atleților bârlădeni din acest an nu au rămas fără „urmări”. CSS Bârlad dă cinci atleți la loturile naționale

* Atletul bârlădean Alexandru Miron a reușit să se claseze pe locul VII la săritura în înălțime la Campionatul Mondial de Atletism pentru veterani din Australia.

* Maria Ifteni, legitimată la LPS Vaslui, a cucerit argintul la Campionatul Balcanic de Cros.

* Mihaela Petrea, care se pregătește la CSS Bârlad cu profesorul Lucian Bolgar, a devenit campioană de tineret la proba de 1.500 de metri, iar pe aceeași distanță, însă la seniori (sportivi mai mari de 23 de ani), a cucerit medalia de bronz. Pe 21 februarie, a cucerit titlul de campioană națională de tineret la proba de 3.000 de metri, iar la seniori s-a clasat pe locul IV.

* Antonia Dragomir, pregătită de profesoara Doina Crețu la LPS Vaslui a cucerit titlul de campioană mondială la 200 metri în sală și 300 de metri în aer liber. A mai obținut bronzul la 1000 metri cros și două medalii de aur la „Cupa de Iarnă pentru Copii”.

* Marian Simionică, de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui a cucerit titlul de campion național la 3.000 metri marș.

* Bârlădeanca Aura Blioju a fost foarte aproape de bronzul balcanic, după o evoluție bună la proba de 2.000 metri obstacole.

* Junioarele de la LPS Vaslui au cucerit podiumul Campionatului Național de juniori II , cu patru medalii obținute (una de argint și trei de bronz).

* CSS Bârlad a obținut aur și bronz la Campionatul Național de atletism pentru copii.

* Bârlădeanca Mihaela Petrea a luat bronzul la Campionatele Internaționale „Iolanda Balaș Soter”, la proba de 3.000 metri obstacole.

* Vasluianul Andrei Mihăiță Micu a devenit campion balcanic la juniori II, la proba de aruncare a ciocanului de 5 kg.

* Atleta Mihaela Petrea, a primit titlul de “Cetățean de onoare” al comunei sale natale, Perieni.

* Bârlădeanul Aurel Aniță a câștigat weekend-ul trecut, la Campionatul Balcanic al Atleților Veterani, două titluri de campion balcanic, la 400 și 800 de metri. A cucerit de asemenea argintul la 1.500 și 200 metri.

* Sportivele vasluiene au obținut trei medalii de aur și una de argint la etapa a III-a a Campionatului Național de Atletism în sală. Mirela Lavric a câștigat la senioare proba de 400 de metri, iar Diana Bogos a cucerit podiumul la junioare II la 800. Maria Ifteni s-a clasat a doua la proba de 3.00 metri, juniori I.

* Clubul Sportiv Viitorul Vaslui a obținut sase medalii la Campionatele Naționale de Aruncări Lungi.

* Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui a debutat cu dreptul în sezonul de sală. La Bacău, la Cupa Bistriței, vasluiencele au luat nu mai puțin de șase medalii (2 aur, 2 argint, 2 bronz). O altă vasluiancă, Mirela Lavric, legitimată la CSM Onești, a obținut bronz la 400 și 800 de metri.

* Georgiana Nedelea a luat locul unu la 800 și 1500 de metri, la Memorialul „Doina Melinte”.

* LPS Vaslui a participat cu șase atlete la finala Campionatului Național de Atletism în sală pentru juniori. A obținut nu mai puțin de trei medalii de aur și patru de argint.

* Sportivele antrenate la LPS Vaslui de profesoarele Viorica Pintilie și Elena Bogos_s-au întors cu patru medalii de la Campionatul Național de Juniori II._

* LPS Vaslui a obținut prin atletele sale trei medalii la ediția din 2016 a Naționalelor de atletism pentru juniori III. O medalie de aur, una de argint și una de bronz au fost cucerite de atletele antrenate la LPS Vaslui de profesoarele Viorica Pintilie și Elena Bogoș.

* Vasluianca Mirela Lavric a câștigat aurul la Naționalele de sală, obținând un nou personal best în proba de 400 m. A câștigat trei medalii (aur, argint și bronz) în Turcia, unde a participat la Campionatul Balcanic de Atletism și Grand Prix-ul de la Istambul. A făcut parte din ștafeta de 4×400 metri, care a cucerit medalia de bronz pentru România la Campionatele Mondiale de atletism indoor de la Portland (SUA).

* Peste 40 de copii vasluieni, de la școlile speciale, au concurat la Crosul Primăverii, competiție organizată de Direcția Judeteană de Sport și Tineret (DJST) Vaslui.

* Fetele antrenate la LPS Vaslui de Viorica Pintilie și Elena Bogos și care sunt eleve la Școala “Constantin Motaș“ Vaslui au cucerit trei medalii în urma evoluțiilor din finala Campionatului Național de Cros.

* Raul Alexandru Vrabie, de la CSS Bârlad, a fost medaliat cu bronz la Campionatul Național de juniori III.

Gimnastică

* Micuțele gimnaste de la CSS Bârlad s-a întors cu aur și bronz de la competiția internațională Grand Prix de Nîmes (Franța).

* Bârlădeanca Amalia Puflea a fost foarte aproape să devină campioană națională absolută. Antrenată de soții Ana Maria și Liviu Iordache, Amalia a reușit să câștige argintul la individual compus și trei medalii de aur la paralele, sol și sărituri, ratând, din păcate, bârna.

* Sala de sport a Colegiului Tehnic „Al. I. Cuza” din Bârlad a găzduit cea de a VI-a ediție a concursului „Cupa Andreea Răducan la gimnastică”. Gimnasta bârlădeană Amalia Puflea s-a remarcat din nou și a câștigat toate probele la individual, nivel 1.

* Ana – Maria Iordache, antrenoare de gimnastică la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, a făcut parte din echipa de arbitri la Campionatul Național Gimnastică – Open.

Rugby

* Bârladul a fost fief rugbystic al României. Jucători, foști jucători, arbitri și antrenori, alături de suporteri ai sportului cu balonul oval, au sărbătorit 60 de ani de rugby la Bârlad. Stadionul Municipal a găzduit un meci – test al Naționalei A de Rugby a României, care a disputat o partidă de verificare în compania echipei XV-ului Președintelui.

* Bârladul a găzduit un curs de arbitri nivel 1 World Rugby.

* CSS Bârlad a găzduit meciurile de rugby dintre România și Cehia la Under 18.

* Bârladul a găzduit prima ediție a Turneului Internațional de Rugby 7 Feminin U18.

* Echipa Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad a devenit vicecampioană la S Rugby Mixt.

* CSS Bârlad U15 a câștigat turneul de la București.

* Bârlădenii Ionut Balaban, Cristi Chirică și Alexandru Tigla au fost convocați la echipa naționala de seniori. Juniorii Clubului Sportiv Școlar Bârlad au fost convocați și ei în loturile echipelor naționale, iar CSS Bârlad a dat întotdeauna cei mai mulți sportivi în cantonamentele de pregătire.

* Rugbyștii bârlădeni U16 au luat locul șapte la turneul internațional „Sas Institute Heidelberg Sevens 2016”.

* Patru rugbyști bârlădeni au contribuit la clasarea pe locul patru a echipei România 7’ la Rugby Europe Sevens Men’s Trophy. Este vorba despre Ionuț Balaban, Cristian Chirică, Robert Neagu și Vlăduț Zaharia.

* Rugbyștii U8 de la CSS Bârlad au câștigat „Trofeul Dobrogea”.

* Bârlădenii de la Școala Gimnazială “Manolache Costache Epureanu” au devenit campioni naționali la rugby – tag.

* CSS Bârlad a disputat finala mică la U20, scor 13 – 36 cu CS Tomitanii Constanta.

* Rugbyștii de la Școala nr. 9 ,,Manolache Costache Epureanu” au cucerit argintul la etapa națională a ONSS. Mîrzac Rareș a fost desemnat cel mai tehnic jucător.

* CSS U18 Bârlad a luat locul patru la turneul final, disputat pe Stadionul „Florea Dumitrache” din București.

* Rugbyștii U15 de la CSS Bârlad au luat locul cinci la turneul final.

* Rugbyștii bârlădeni U8 și U14 de la CSS Bârlad au luat bronzul la “Trofeul Bucovina”.

* Bârlădeanul Ovidiu Tonița, cel mai titrat rugbyst român, maestru emerit al sportului, s-a retras din echipa națională a României într-un meci cu Germania, în cadrul Cupei Europene a Națiunilor, pe stadionul “Emil Alexandrescu” din Iași. A fost declarat cetățean de onoare al Bârladului.

Handbal

* HC Vaslui a reușit sa câștige barajul de promovare cu Bacău pentru a rămâne în primul eșalon de handbal masculin. Ocupa locul șapte, care ii asigura participarea în play-off.

* Vasluiencele Lorena Ostase și Sonia Vasiliu au fost medaliate cu bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin U20.

* Juniorii III de la LPS Vaslui au cucerit bronzul la Turneul Final, după ce au învins în finala mică pe CS Olimpic Tg Mureș, scor 40 – 37.

* Școala 11 George Tutoveanu Bârlad, prin echipa antrenată de profesorul Adrian Todireasa, a câștigat etapa județeană din cadrul Gimnaziadei Școlilor la handbal masculin.

* LPS Vaslui a câștigat etapa județeană la handbal feminin, în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar.

* LPS Vaslui a terminat pe locul secund cea de-a doua ediție a Memorialului “Paul Popescu” la handbal feminin.

* LPS Vaslui a încheiat pe primul loc sezonul regulat la handbal feminin, junioare III.

* LPS Vaslui a câștigat etapa județeană a ONSȘ la handbal băieți.

* Sala Sporturilor din municipiul Vaslui a gazduit primul turneu zonal la handbal masculin juniori III, seria A.

* Tudor Stănescu și Gabriel Bujor, jucători de handbal la HC Vaslui, au fost convocați la echipa naționala a României. Mai mulți jucători vasluieni au făcut parte din echipa etapei în primul eșalon de handbal masculin din România.

* Handbalistele junioare IV de la LPS Vaslui, pregătite de profesoara Maria Ostan, s-au calificat la turneul semifinal.

* Sala de sport a Școlii Gimnaziale “Mihai David” Negrești a găzduit cea de a VI-a ediție a “Cupei Moldova” la handbal, fete și băieți.

* Vasluienii Dragoș Hanțaru și Alexandru Ionescu au cucerit titlul la handbal juniori I.

Șah

* Inspectorul principal Cornel Marius Ursan, campion național la șah al Ministerului Afacerilor Interne, a primit alături de colegii săi din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița vizita campionului mondial Anatoli Karpov.

* Cu prilejul zilelor Școlii Vasile Alecsandri s-a desfășurat concursul regional de Șah Cupa Școlii “Vasile Alecsandri” Vaslui. Competiția a reunit 44 de jucători, din orașele Vaslui, Bârlad, Constanța, Iași, Bacău și Huși.

* Asociația Județeană de Șaha gazduit finala Campionatului Național pentru veterani la șah clasic, rapid, bliț și dezlegări.

* Centrul Cultural “Ștefan Ciubotărașu” a organizat un corcurs pentru sahistii din comuna Lipovăț.

* Școala Gimnazială „ Episcop Iacov Antonovici ” Bârlad a organizat Cupa 1 Decembrie la șah pentru copii.

* Clubul de sah „G. Nestianu “ de la Cercul Militar Bârlad, coordonat de Jean Mocanu, presedinte al clubului de sah si instructor pentru copii, a organizat o competitie de sah pentru seniori, dotată cu „Cupa primăverii”.

* Anul a avut si momente foarte triste pentru iubitorii sportului. Elisabeta Polihroniade, regina șahului românesc, a murit la vârsta de 80 de ani, în urma unei lungi suferințe. Marea maestră internațională a intristat întreaga suflare a sportului minții din Vaslui, unde este patronul spiritual al Centrului Școlar de Educație Incluzivă. A fost o mare prietenă a vasluienilor, primarul Vasile Pavăl inaugurând în prezența ei cea mai mare tablă de șah în aer liber din Moldova.

* Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Elisabeta Polihroniade” Vaslui a organizat prima ediție a Concursului Național Școlar de șah „In Memoriam Elisabeta Polihroniade”- echipe mixte.

* Elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Elisabeta Polihroniade” Vaslui au fost printre cei mai buni la Campionatul Național Școlar de Șah ,,Elisabeta Polihroniade”.

Table

* Aurel Spînache a devenit campion național la jocul de table pentru nevăzători.

Frisbee

* Liceul „Nicolae Iorga” UAT Negrești și Centrul de Tineret din localitate au organizat prima ediție a Turneului Internațional de Ultimate Frisbee „NUT”.

Karting

* Piloții bârlădeni au încheiat anul competițional pe locul cinci.

* Bârlădenii au obținut două locuri pe podium (aur și argint) la Concursului de Karting școlar “Trofeul Bârladului”.

Baschet

* Liceul Mihail Kogălniceanu Vaslui a câștigat etapa județeană la baschet masculin, în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS),

* Elevii de la Școala “Ștefan cel Mare” au fost cei mai buni la baschet din județ, în cadrul Olimpiadei Gimnaziilor.

* Micii baschetbaliști bârlădeni au terminat pe locul 37, din peste 100 de echipe, la Campionatul Național de Baby Baschet.

Volei

* Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui a cucerit bronzul la etapa zonală a ONSS la volei masculin, competiție desfășurată weekendul trecut, la Fălticeni. Echipa de fete s-a calificat și ea la faza zonala, după ce a câștigat etapa județeană.

Oină

* Juniorii III de la „Cronos” Bârlad au devenit campioni naționali.

* Juniorii IV de la Școala Gimnazială Ion Artene Găgești au luat argintul la prima lor participare la o competiție de oină

Ciclism

* Vasluianul Andrei Nechita a evoluat pentru al doilea an consecutiv la singura echipă continentală de ciclism din România, Tușnad Cycling Team.

* Municipiul Vaslui a găzduit cea de-a XIII-a ediție a Concursului Național de Ciclism și Educație rutieră Cupa “Podul Înalt”.

Tenis

  • Zeci de copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani au luptat pentru Cupa 1 iunie.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: