Home / Sanatate / Întorsătură neașteptată pentru gravida care a făcut scandal pe holurile spitalului bârlădean

Întorsătură neașteptată pentru gravida care a făcut scandal pe holurile spitalului bârlădean

Ceea ce medicii obstetricieni de la Spitalul „Elena Beldiman” au anticipat, s-a și întâmplat. Tânăra gravidă care a părăsit spitalul bârlădean pe propria răspundere, enervată de faptul că medicii au propus să fie transferată la o maternitate din Iași, s-a întors, ieri, înapoi. Au determinat-o să revină contracțiile puternice, care prevesteau o naștere iminentă.

Tânăra, gravidă în 32 de săptămâni, a născut imediat ce ajuns la spital doi gemeni prematuri, dintre care unul prezintă o malformație congenitală la nivelul capului. Cei doi bebeluși sunt monitorizați permanent și în funcție de evoluția celui cu probleme, va fi decis sau nu transferul său la o clinică din Iași dotată cu aparatură performantă. Mama va rămâne internată în spital câtă vreme va fi nevoie, însă, având în vedere situația sa, este de așteptat ca aceasta să-și abandoneze copiii.

După cum am relatat cititorilor noștri în ziarul de ieri, tânăra de 18 ani, din Bârlad, figurează internată în Centrul de reeducare de la Buziaș, unde trebuie să-și ispășească perioada de detenție primită în urma unei condamnări. Conform legii, întrucât a rămas însărcinată, în această perioadă de gravidie i-a fost suspendată perioada de detenție, cel puțin până la naștere. Femeia s-a prezentat la spitalul bârlădean pentru că avea, spunea ea, contracții puternice. În urma investigațiilor medicale s-a constatat că pacienta avea o infecție urinară și este posibil ca, din această cauză, să fi apărut acele dureri, întrucât ar trebui să nască la termen abia peste zece săptămâni. Pacienta, care a stat internată doar câteva zile, prezenta edeme la picioare, dar și o stare de agitație care a fost pusă pe seama unui sevraj. Luată la întrebări de medici, aceasta a recunoscut că s-a drogat, dar jura că după ce a rămas gravidă nu a mai luat droguri. Lucru greu de crezut, în opinia celor din spital.

Se bănuiește că, pe timpul internării, gravida nu a mai fost aprovizionată cu substanțe psihotrope, iar abstinența a scos-o din minți. Medicii nu au putut să o convingă cu niciun chip să accepte transferarea la o maternitate din Iași, așa că, în conformitate cu legea, au pus-o să semneze pe propria răspundere că nu este de acord și i-au făcut externarea. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primăria tergiversează angajarea unui medic dentist pentru cabinetul proaspăt dotat al Liceului „Mihai Eminescu” din Bârlad

Cabinetul stomatologic al Liceului Teoretic ...

Un TIR plin cu cereale s-a răsturnat la Popeni. Șoferul a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgență Bârlad

Un autotren plin cu cereale ...

Crește de la săptămână la săptămână numărul virozelor în județul Vaslui

Virozele respiratorii au apărut și ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: