Home » Sport » Un neozeelandez prepară fizic rugbiștii de la Centrul Olimpic din Bârlad!

Un neozeelandez prepară fizic rugbiștii de la Centrul Olimpic din Bârlad!

de Răzvan CĂLIN

Micii rugbiști de la Centrul Olimpic de Pregătire a Juniorilor pentru Rugby în 7 din Bârlad beneficiază de serviciile unui expert internațional în materie de pregătire fizică. Este vorba despre neozeelandezul Gurdeep Singh, considerat un adevărat profesionist în lumea preparatorilor fizic din sportul internațional.

”El este cel care se ocupă și de pregătirea fizică echipelor naționale de Under 18 și Under 20 ale României. Este specialist în pregătire fizică, foarte bine pregătit în domeniul său. El este cel care participă efectiv la crearea unui program de antrenamente fizice pentru fiecare dintre sportivi. În același timp, monitorizează cu mare atenție aceste antrenamente fizice și periodic face o analiză detaliată a progreselor făcute de sportivi, dar și unde sunt lacune și mai trebuie muncit. La fiecare trei luni vine la Bârlad pentru a pune la punct programul de pregătire fizică, pentru a discuta ce este de făcut pe viitor. La rândul nostru, îi trimitem pe mail, periodic, fișe cu niște date de specialitate, pe care le analizează și în baza cărora stabilește următorii pași în pregătirea fizică”, ne-a declarat Ciprian Popa, administratorul Centrului Olimpic Bârlad.

Gurdeep Singh are în spate o experiență bogată ca preparator fizic, activând la diverse clubuir de rugby, fotbal și hochei din lume. A făcut parte din staff-ul tehnic al cluburilor Vodafone Warrriors, Marist Saints Rugby League Football Club și Auckland Hockey Asssociation. În ultimii cinci ani a fost coordonatorul preparatorilor fizic ai Academiei de Rugby New Zealand Warriors.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: