Home » Justitie » (Video) Moartea stupidă a unei tinere din Vaslui, lovită în cap de un indicator de circulație în timp ce plimba cățelul

(Video) Moartea stupidă a unei tinere din Vaslui, lovită în cap de un indicator de circulație în timp ce plimba cățelul

de Daniel MICU

Tragedie cumplită, aseară, în Vaslui. O tanara a murit in urma unui accident stupid, petrecut la intrarea in oras, în zona ICIL. Gianina Spunache isi

Gianina Spunache

plimba catelul pe trotuar, moment in care a fost lovita in cap de un indicator rutier doborat de un sofer neatent. Ca o tulburătoare premoniție, cu o zi inainte, fata, în vârstă de 21 de ani, studenta la Arta si Design la Cluj, a postat cateva versuri de Bacovia, ce prevesteau, parcă, destinul crunt care o aștepta: „Eu nu ma mai duc azi acasa…//Potop e-napoi si nainte,//Te uita cum ninge decembre…//Nu rade… citeste nainte”.

La iesirea din sensul giratoriu, un șofer care se afla la volanul unui Golf a facut o manevra brusca si nu a mai putut controla masina. A lovit un indicator rutier, iar stalpul de fier s-a prabusit peste tanara care iesise sa isi plimbe catelul. Ranita grav la cap, fata a cazut inconstienta si cu greu au reusit medicii de la Ambulanta sa o stabilizeze.

A fost transportata la Spitalul Județean de Ambulanță Vaslui, unde a decedat la scurt timp. Soferul vinovat, în vârstă de 19 ani, abia iesise de la benzinăria din zonă si spune ca nu avea viteza.

Soferul vinovat de accident

“Nu aveam viteza. Vreo 20-30 km/h. Abia iesisem de la Peco. Ce viteza puteam sa am aici?! Doar nu veneam de la distanta mare sa am viteza”, a declarat tanarul. Recunoaste ca a facut o manevra gresita la iesirea din sens, iar asta a costat-o viata pe tanara de 21 de ani, venita acasa in vacanta.

Echipajul medical sosit in scurt timp la fata locului a gasit-o pe fata inconstienta, intr-o balta de sange.

“La locul solicitarii au fost alocate doua ambulante. Victima a fost gasita in stare foarte grava, cu o plaga mare la nivelul capului”, a declarat dr. Dan Ungureanu, purtatorul de cuvant al Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui.

Pe holurile spitalului, rudele Gianinei s-au adunat ingrijorate. Cu totii au sperat intr-o minune, insa li s-a explicat din start ca starea ei era una critica.

Politistii au facut masuratori in zona si au luat probe, sub privirile a localnicilor, ingroziti de cele intamplate.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HTdvsoF_UnA&w=560&h=315]

“Sotia mea a vazut de la geam cand a venit ambulanta si mi-a spus ca e un accident. Cand am coborat, medicii o ingrijeau deja pe fata. Era in stare proasta. Nu stiu mai mult, dar dupa cum arata indicatorul si pata mare de sange, mi-e clar ca soferul a facut o mare greseala. Sunt legi strambe in tara asta. Se dau permise prea usor! Nu e posibil asa ceva, sa mergi pe trotuar si sa mori cu zile. E studenta. Venise in vacanta! E o tragedie!”, a spus Iulian Toma, un localnic.

In urma verificării cu aparatul alcooltest, a reieșit că șoferul nu era baut. El este cercetat acum pentru ucidere din culpa.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: