Home » Social » Aglomerație în Vama Albița, pe sensul de intrare în țară, unde timpii de așteptare depășesc 70 de minute

Aglomerație în Vama Albița, pe sensul de intrare în țară, unde timpii de așteptare depășesc 70 de minute

Zeci de autoturisme și autocare se află în permanență la rând, în ultimele 48 de ore, pe sensul de intrare în Vama Albița, cel mai important punct de trecere a frontiera de pe granița de est a României, timpii de așteptare depășind 70 de minute. Aglomerație este cauzată de turiștii din Republica Moldova care petrec sărbătorile pe rit vechi în stațiunile de la noi din țară.

Autoritățile de frontieră din Vama Albița se confruntă, în ultimele ore, cu o aglomerație de autovehicule pe sensul de intrare în țară cauzată de turiștii din Republica Moldova care vin în stațiunile din România pentru a petrece Crăciunul și Anul Nou pe rit vechi. Numai în ultimele 24 de ore, aproape 10.000 de persoane și 1.500 de mașini au intrat în țară, ceea ce a făcut ca timpii de așteptare să crească de câteva ori, depășind 70 de minute. În consecință, autoritățile de frontieră au luat o serie de măsuri în cel mai important punct de trecere al frontierei de pe granița de est a României, prin suplimentarea personalului și a arterelor de control.

”Atât pista destinată Corpului Diplomatic cât și una de pe sensul de ieșire din țară au fost transformate în arterele de control pe sensul de intrare în România. La nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui s-au constituit rezerve de personal care sunt pregătite să intervină dacă situația o impune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.
Autoritățile de frontieră vasluiene recomandă turiștilor din Republica Moldova să folosească și alte puncte de trecere a frontierei de pe granița de est a României, urmărind în acest sens aplicația on-line a Poliției de Frontieră. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: