Home / Social / Avertizările Prefecturii Vaslui: ninsori mari și ger, în doar câteva ore!

Avertizările Prefecturii Vaslui: ninsori mari și ger, în doar câteva ore!

Prefectul județului Vaslui, Isabel Bogdan, avertizează populația cu privire la intrarea în vigoare a codului galben de viscol și ninsoare pe întreg teritoriului județului, începând cu joi, 5 ianuarie, ora 22, până sâmbătă, 7 ianuarie, ora 10.

Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului, cu viteze ce vor depăși la rafală 70 km/oră, și ninsori însemnate cantitativ și viscolite izolat, ce determină scăderea vizibilității. De asemenea, în zilele următoare sunt anunțate temperaturi extrem de scăzute. Vremea se va răci treptat, devenind geroasă.

Șoferii sunt rugați să nu pornească la drum decât dacă este necesar, să ruleze cu viteză redusă și prudență la volan. Instituția Prefectului-județul Vaslui recomandă populației să țină cont de sfaturile medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig,  să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor și să consume alimente bogate în proteine, fructe și legume. Locuințele și spatiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător și trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bazinul de înot și polo din municipiul Vaslui intră la proiectare

Proiectul construcției unui bazin de ...

O troiță nouă, dedicată eroilor Revoluției din 1989, sfințită în Cimitirul ”Eternitatea” din Vaslui

O troiță nouă, dedicată eroilor ...

Peste 1.500 de copii, așteptați la Episcopia Hușilor pentru a se întâlni cu Moș Crăciun

Peste 1.500 de copii sunt ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: