Home » Social » Panglici albe, cu mesaje din partea prietenilor, legate de indicatorul de circulație care a omorât-o pe Gianina

Panglici albe, cu mesaje din partea prietenilor, legate de indicatorul de circulație care a omorât-o pe Gianina

Zeci de panglici albe, cu mesaje din partea prietenilor și a rudelor, au fost legate de stâlpul semnului de circulație din Vaslui care, după ce a fost doborât de o mașină, a rănit grav o tânără de 21 de ani care, ulterior, a murit la spital. Acest lucru a fost posibil după ce autoritățile au repus pe poziție același indicator.

Locul fatidicului accident în urma căreia o tânără de 21 de ani, studentă în ultimul an la Facultatea de Arte Cluj, a murit după ce a fost lovită de un indicator doborât de o mașină în dreptul unei treceri de pietoni, a fost transformat în loc de pelerinaj de către prieteni și rude. Apropiații victimei au legat de stâlpul semnului de circulație, ridicat între timp pe poziție de către autorități, zeci de panglici cu mesaje scrise de către apropiații Gianinei Spunache, cea care a decedat la un spital din Iași, la două zile de la accident, din cauza leziunilor grave suferite la cap.

Pregătește-te să te întâlnești cu Dumnezeul tău”, ”Janett – mereu vei fi artista noastră”, ”Aș da timpul înapoi să te mai strâng odată în brațe, suflet cald”, ”Abia aștept să te revăd, suflet frumos” sunt câteva din mesajele scrise pe acele panglici, unele dintre ele încă goale. De asemenea, tot în zona accidentului, prietenele tinerei de 21 de ani au pus și un tablou cu fotografii din trecut în care este surprinsă și victima, încadrat de un mesaj: ”Fiindcă am crezut toate din inimă în nădejdea vieții veșnice dăruită de Hristos, rostim printre lacrimi că ”Abia așteptăm să te revedem”. Tot în același loc, apropiații și rudele au pus un buchet de flori, aprinzând și lumânări în memoria celei care a fost Gianina Spunache.

Tânăra de 21 de ani a murit, în cursul nopții de luni spre marți, la Spitalul de Neurochirurgie Iași, la două zile după ce a fost transferată în stare critică de la o unitate medicală din Vaslui în urma accidentului petrecut, vineri seara, în preajma sensului giratoriu din zona ICIL, din municipiul Vaslui. Atunci, un șofer de 19 ani, care ieșise de la o spălătorie auto, a intrat cu mașina în indicatorul rutier din cauza vizibilității reduse, în condițiile în care geamurile autoturismului ar fi fost aburite. Șoferul a lovit cu mașina indicatorul care semnaliza trecerea de pietoni din fața Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor, iar în cădere semnul metalic de circulație a lovit-o pe tânăra de 21 ani care circula pe trotuar.

Inițial, polițiștii au întocmit dosar penal pe numele conducătorului autoturismului pentru vătămare corporală din culpă. Însă, odată cu moartea Geaninei Spunache, anchetatorii au schimbat încadrarea juridică a faptei, din vătămare din culpă în ucidere din culpă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: