Home » Administratie » Prefectul Isabel Bogdan: ”Dacă situația o va impune, închidem traficul rutier”

Prefectul Isabel Bogdan: ”Dacă situația o va impune, închidem traficul rutier”

Prefectul județului, Isabel Bogdan, avertizează populația și, în mod special, șoferii că va închide traficul rutier pe anumite sectoare de drum dacă situația o va impune ca urmare a ninsorilor abundente și a viscolului. Deocamdată, a fost activat comandamentul județean pentru situații de urgență și avertizați toți primarii din județ cu privire la situația meteo extremă din zilele următoare.
Autoritățile sunt în alertă de joi după-amiază, odată cu emiterea unui cod galben de viscol și ninsori pe întreg teritoriul județului nostru, valabil până sâmbătă, la ora 10. În acest sens, a fost activat comandamentul județean pentru situații de urgență și avertizate toate cele 86 de unități teritorial administrative pentru a-și lua măsurile ce se impun pentru ca locuitorii județului să aibă cât mai puțin de suferit.
”Suntem pregătiți să intervenim, avem utilajele în bază, există și cantitățile necesare de material antiderapant. Concentrarea maximă va fi pe Vama Albița, având în vedere aglomerația de acolo din aceste zile. Dacă situația o va impune, închidem și traficul rutier pentru că nu doresc să ne trezim că avem oameni rămași izolați în câmp”, a declarat prefectul județului, Isabel Bogdan.
Pe lângă autoritățile locale, Prefectura a avertizat și pe reprezentanții Serviciului de Ambulanță și ai Direcției de Sănătate Publică Vaslui să preia acele persoane fără adăpost de pe străzi și să le cazeze în unități specializate pe perioada gerului anunțat pentru acest week-end.
Cod galben de viscol
Vasluienii vor avea parte de viscol, conform unei atenționări emise ieri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) ce are în vedere 12 județe din estul și sudul țării și e valabilă de vineri seara până sâmbătă dimineața.
Potrivit ANM, în intervalul 6 ianuarie, ora 20:00 – 7 ianuarie, ora 10:00, în în cea mai mare parte a Moldovei, în Dobrogea, Bărăgan și va ninge moderat cantitativ, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50 – 55 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, temporar viscolind și spulberând zăpada. Meteorologii precizează că unele intensificări ale vântului vor fi și în sud-vestul Olteniei, spulberând trecător zăpada depusă anterior. De asemenea, începând de vineri și până la începutul săptămânii viitoare, în cea mai mare parte a țării vremea va fi geroasă atât noaptea, cât și ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între -25 și -15 grade. În funcție de evoluția meteorologică, ANM va actualiza această atenționare.
Drumarii așteaptă încrezători ninsorile abundente
Reprezentanții SC Lucrări Drumuri și Poduri din Vaslui spun că sunt pregătiți să intervină pentru deblocarea drumurilor, în cazul în care în județ vor fi înregistrate cantități mari de zăpadă. Au în stoc o cantitate suficientă de sare și material antiderapant, iar utilajele sunt în bună stare de funcționare.
“Utilajele noastre sunt pregătite să intervină și dacă situația se va agrava, putem solicita sprijinul unor societăți din județ, cu care avem încheiate contracte de colaborare și care pot pune la dispoziție alte 24 de utilaje de deszăpezire. Utilajele vor acționa pe zone, doar în situații de urgență în care nu vom reuși noi, cu logistica de care dispunem, să intervenim”, a declarat directorul SC LDP SA Vaslui, Adrian Cotigă.
Societatea dispune de șase autofreze, șapte autogredere, trei tractoare cu gredere semipurtate, patru autoutilitare pentru răspândit material antiderapant, precum și de patru basculante. (Ionuț PREDA, G.P.)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: