Home » Sport » Ruygbystul bârlădean Ovidiu Tonița revine pe terenul de joc

Ruygbystul bârlădean Ovidiu Tonița revine pe terenul de joc

Bârlădeanul Ovidiu Tonița, singurul român care a participat la cinci ediții ale Cupei Mondiale, revine sâmbătă pe terenul de joc. „Autobuzul din Carpați” va participa la turneul caritabil „Five’s Touch Rugby All Star Game”, eveniment organizat de Asociația „Mucovie 66”. Și Marius Tincu, alt jucător important pentru istoria echipei naționale de rugby, va fi pe teren.

Fondurile încasate din vânzarea de bilete vor fi folosite pentru a sprijini bolnavii care suferă de mucoviscidoză sau fibroză chistică și cercetările care se fac în domeniu. Jucătorii vor fi împărțiți în doua echipe de câte cinci și se va juca rugby-tag. Un astfel de eveniment are loc anual, iar în 2017 în cadrul lui se vor reîntâlni jucătorii care au cucerit titlul în Franța cu USA Perpignan în 2009. Tonița a învins atunci alături de colegii săi Clermont cu 22 – 14 pentru a cuceri prima poziție în Top 14.

Rugbystul format în pepiniera bârlădeană a debutat pentru Stejari la doar 19 ani, în 2000, când a întâlnit reprezentativa Marocului. Cariera sa cuprinde 73 de selecții și 70 de puncte marcate pentru România. Ultimul său meci pentru echipa națională a avut loc anul trecut, în Cupa Europeană a Naționilor, când România a învins Germania cu 61 – 7. (G. P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: