Home » Sport » Șase rugbyști bârlădeni în lotul naționalei de rugby U20

Șase rugbyști bârlădeni în lotul naționalei de rugby U20

Nu mai puțin de șase rugbyști care provin din pepiniera bârlădeană se regăsesc în lotul României U20, pentru a efectua un cantonament la Constanța. Este vorba despre centrii Ștefan Cucoș (Tomitanii Constanța) și Codrin Bercu (CSS 2 Baia Mare), aripa Cosmin Iliuță (CS Dinamo), jucătorul de linia a II-a Mihai Anichitoaie (CSS Bârlad), jucătorul de linia a III-a Cristian Chirică (CSM Baia Mare) și mijlocașul la grămadă Gabi Rupanu (CSS Bârlad).

Stejăreii vor intra într-un stagiu de pregătire centralizată la Constanța, între 8 și 14 ianuarie. Noul staff tehnic format din Eugen Apjok, Răzvan Popovici și Flavius Dobre a stabilit un lot de 35 de jucători. Reunirea va avea loc duminică, la ora 12:00, la sediul Federației Române de Rugby. Campionatul European de U20 va avea loc în luna martie.

„Primul lucru pe care trebuie să îl facem este acela de a ne cunoaște mai bine, am adunat informații despre fiecare jucător, de aceea este important ca în acest prim stagiu să vedem abilitățile lor, de ce sunt ei în stare, cum răspund la cerințele noastre, să formăm echipa de care avem nevoie. Accentul se va pune pe readaptarea la efort pentru că toți jucătorii vin după o vacanță de câteva săptămâni, iar în ce privește partea de pregătire vom lucra pe apărare și zona de contact. Este o generație bună, câțiva dintre ei au evoluat deja în meciuri de SuperLigă și Cupa Regelui și aștept ca aceștia să tragă echipa după ei. Experiența și maturitatea lor să o aducă în joc în momentele dificile, să fie acei jucători care pot face diferența. În ce privește Campionatul European, obiectivul este acela de a-l câștiga pentru ca astfel să putem oferi șansa generației următoare să joace la Campionatul Mondial”, a declarat Eugen Apjok, antrenorul principal al României U20.

Lotul celor 35 de jucători convocați:

Pilieri: Enghin Sali (Tomitanii Constanta), Alin Haidau (CSSCM Timisoara), Gabriel Bumbac (Dinamo), Iulian Hartig (Baia Mare), Alin Davidoaia (Timisoara), Laurentiu Nica (Baia Mare), Andrei Cretu (Tomitanii Constanta)

Taloneuri: Adrian Tala (Tomitanii Constanta), Antonio Melinte (CS Dinamo), Claudiu Pelin (Timisoara)

Linia  a II-a: Mihai Anichitoaie (CSS Barlad), Nicu Baboiu (Stejarul Buzău), Mihai Matei (Franța), Ștefan Iancu (Baia Mare),  Marcel Rusu (CSSCM),   Marius Iftimiciuc (CSSCM Timișoara)

Linia a III-a: Cristi Chirică (Baia Mare), Vlad Neculau (CSSCM Timisoara), Alexandru Alexe (Tomitanii Constanta), Andrei Chiru (Tomitanii), Silviu Gradinaru (Dinamo)

Mijlocaș la grămadă: Dragoș Burlacu (Tomitanii), Madalin Mihalache (Tomitanii), Gabi Rupanu (Barlad)

Mijlocaș la deschidere: Răzvan Lolea (Tomitanii Constanța), Tiberiu Otelea (Tomitanii Constanța), Tudor Boldor (Steaua)

Centru: Ștefan Cucoș (Tomitanii Constanța), Codrin Bercu (CSS 2 Baia Mare), Florin Țăranu (CS Dinamo),

Aripă: Adrian Paraleste (Tomitanii Constanța), Cosmin Iliuță (CS Dinamo), Mihai Lamboiu (CSM Baia Mare),

Fundaș: Marius Chiriac (CS Stiința Petrosani), Marius Simionescu (Timișoara)

Staff: Antrenor principal: Eugen Apjok, antrenor treisferturi: Răzvan Popovici, Antrenor înaintare: Flavius Dobre, Preparator Fizic: Ionuț Pop, Medic: Catalin Sardan, Kinetoterapeut: Andrei Diaconeasa, Analist video: Sabin Vasilescu, Manager: Mihai Lazăr. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: