Google+
Home » Invatamant » Cursurile vor fi suspendate, luni, în toate cele peste 700 de unități de învățământ din județ din cauza gerului

Cursurile vor fi suspendate, luni, în toate cele peste 700 de unități de învățământ din județ din cauza gerului

Cursurile școlare vor fi suspendate, luni, în toate cele peste 700 de unități de învățământ din județ, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care a luat în calcul avertizarea de cod galben de ger emisă de INMH. Reluarea activității în școli se va decide în funcție de evoluția vremii.

Cei aproximativ 70.000 de elevi și preșcolari din județ își vor prelungi vacanța cu cel puțin o zi, după ce autoritățile au decis suspendarea cursurilor pentru luni, 9 ianuarie. Hotărârea a fost luată, sâmbătă, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui, în urma analizei situației din teritoriu și a semnalelor transmise de către primari și directorii de școli.

Măsura suspendării cursurilor a fost dispusă ca urmare a avertizării de cod galben, ce vizează vreme geroasă, cu maxime diurne situate între minus 16 și minus 10 grade și minime nocturne cuprinse între minus 25 și minus 15 grade, emisă de meteorologi pentru intervalul 7-9 ianuarie. În funcție de evoluția vremii, luni, 9 ianuarie, vom hotârî dacă este cazul suspendării cursurilor școlare și pentru ziua de marți, 10 ianuarie”, a declarat, sâmbătă, prefectul județului, Isabel Bogdan.

Autoritățile au mai precizat că, pe perioada instituirii codului galben de ger, se vor desfășura activități de patrulare, în special în orașele județului, în vederea identificării persoanelor fără adăpost și preluarea acestora în centrele de cazare special amenajate sau în unitățile medicale.

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: