Home / Sanatate / (VIDEO) Eforturile supraomenești ale ambulanțierilor aflați în misiune! Urgia albă i-a pus în pericol și pe salvatori!

(VIDEO) Eforturile supraomenești ale ambulanțierilor aflați în misiune! Urgia albă i-a pus în pericol și pe salvatori!

Noaptea de vineri spre sâmbătă (6/7 ianuarie) a fost una de coșmar pentru echipele de salvatori din jnudețul Vaslui. Drumarii au făcut eforturi disperate pentru a putea menține deschie drumurile din județ, însă, în multe cazuri, stihiile naturii au fost mai puternice. Așa se face că în cursul nopții, DN 11 A a fost blocat preț de aproximativ trei ore din cauza viscolului puternic care a dus la formarea de nămeți. Cinci autoturisme au fost blocate, însă intervenția drumarilor bârlădeni a făcut ca șoseaua să fie redeschisă traficului rutier. Singura șosea care rămâne în continuare închisă este DN 24 A, însă echipele de deszăpezire sunt în teren și lucrează pentru ca și această arteră să fie redată traficului rutier.

În ciuda vremii atât de aspre, ambulanțierii au continuat să-și facă datoria și au reușit să salveze persoane aflate la ananghie. Chiar dacă asta a însemnat să-și pună propria viață în pericol.

Tot vineri noaptea spre sâmbătă, un echipaj de la Stația de Ambulanță Bârlad a reușit să salveze viața unui bărbat în vârstă de 67 de ani din comuna Voinești, la capătul unei misiuni disperate care s-ar fi putut sfârși prost inclsuiv pentru salvatori. În jurul orei 2.55, a fost primit un apel 112 prin care se anunța că bărbatul, care locuiește în satul Lingurari, tocmai acuza o criză de anghină pectorală, cu dureri puternice în zona pieptului și o respirație îngreunată. Imediat, de la Stația Bârlad a plecat un echipaj condus de de medicul Daniel Ungureanu. Pe drum ambulanța a rămas împotmolită în nămeții și sulurile de zăpadă ce blocau șoseaua. La un moment dat, membrii echipajului de pe ambulanță au încercat să își croiască singuri drum prin nămeți, dând zăpada la lopată. În scurt timp au realizat că le este aproape imposibil, așa că a fost nevoie de intervenția autorităților din comuna Voinești, care au trimis imediat un buldoexcavator și au scos ambulanța din nămeți.

Echipajul a reușit să ajungă la pacient abia în jurul orei 6.30, dar s-a reușit stabilizarea acestuia, după care fiind transportat la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad. Omul a fost diagnosticat cu anghină pectorală post infarct miocardic și, fără efortul supraomonesc al ambulanțierilor, ar fi decedat cu siguranță. Chiar în timpul misiunii, deși întreg echipajul era într-o situație extremă, dr. Ungureanu și-a păstrat sângele rece și a găsit timp pentru a trimite o scurtă informare de presă prin intermediul mesageriei de telefonie mobilă: ”Suntem blocati în zăpadă în drum spre Lingurari…Bărbat cardiac, 67 de ani, respiră greu…Încearcă cineva de la primărie să vină spre noi ca să ne ia să mergem la bolnav…”.

About Simona Vasile

x

Check Also

Polițiști care fac cinste uniformei și județului Vaslui

Trei polițiști din cadrul Inspectoratului ...

Obiecte decorative create de persoane cu dizabilități, cumpărate de bârlădenii cu suflet

Timp de două zile, holul ...

Bradul din centrul Vasluiului prinde contur. De Moș Nicolae, orașul va fi plin de luminițe

Pomul de Crăciun pregătit de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: