Home / Sanatate / Pacienții dializați din Murgeni, în pericol din cauza drumului blocat! Cei care au reușit să ajungă la Bârlad, nu se pot întoarce acasă!

Pacienții dializați din Murgeni, în pericol din cauza drumului blocat! Cei care au reușit să ajungă la Bârlad, nu se pot întoarce acasă!

Din cauza drumurilor blocate spre Bârlad, opt pacienți din zona Murgeni, programați la dializă, nu au mai putut ajunge să beneficieze de ședințele de dializă. Se așteaptă ca drumul să fie deblocat pentru ca aceștia să poată ajunge în timp util pentru a beneficia de tratamentul vital.

Cadrele medicale de la Centrul de Dializă au fost mobilizate și vor fi la serviciu și duminică, deși, în mod normal, Centrul de Dializă este închis în această zi. Alți opt pacienți au fost mai norocoși pentru că au venit din timp sau drumurile de acces către oraș nu au fost afectate de vremea rea.

Vineri, au ajuns cinci pacienți la Centrul de Dializă, iar sâmbătă un pacient. După primirea tratamentului au fost cazați la Spitalul „Elena Beldiman” până în momentul în care accesul către localitățile de domiciliu va fi posibil.

„Spitalul a fost și este pregătit atât pentru cazarea dializaților înainte și după tratamentul la Centrul de Dializă, așa cum procedăm în fiecare iarnă, când condițiile meteo o impun. Vineri și sâmbătă, spitalul a găzduit opt pacienți dializați, dintre care șase au rămas internați, iar doi au fost externați după ce aparținătorii au venit să-i ia acasă cu mijloace de transport proprii. Restul pacienților vor fi externați deîndată ce drumurile vor redeveni practicabile. Sunt monitorizați în permanență și beneficiază și de tratamentul prescris pentru afecțiunile pe care le au (hipertensiune arterială, diabet etc.)”, a declarat dr. Gabriela Daniș, directorul medical al Spitalului „Elena Beldiman”.

Pacienții dializați găzduiți temporar de spital până la deblocarea căilor de acces spre localitățile în care locuiesc, au fost internați în secțiile mai puțin aglomerate ale spitalului, printre care Chirurgia și Oftalmologia. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Echipamente medicale de 10,3 milioane lei pentru ambulatoriul Spitalului de Urgență Vaslui

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Copil de trei ani, dus în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de câinele vecinilor

Un băiat în vârstă de ...

Vasluienii leșină pe capete din cauza caniculei

Nu mai puțin de 5 ...

%d blogeri au apreciat: