Google+
Home » Invatamant » Ultima oră: Școlile și grădinițele vor fi închise și marți

Ultima oră: Școlile și grădinițele vor fi închise și marți

Decizie de ultim moment anunțată de prefectul județului Vaslui, Isabel Bogdan: școlile și grădinițele nu vor fi deschise nici marți, 10 ianuarie, din cauza condițiilor meteo.

Hotărârea a fost luată în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, după ce mai mulți primari din județ au solicitat închiderea unităților școlare pentru zilele de luni și marți, din cauza gerului și a viscolului, cu intensificări ale vântului de peste 70 km/h.

”Am luat decizia în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, împreună cu doamna Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, ca nici marți să nu fie deschise grădinițele, școlile și liceele din județ, deoarece informațiile pe care le-am primit de la specialiștii în meteorologie arată faptul că luni, marți și chiar miercuri dimineață va fi ger năprasnic, în jur de minus 20 de grade, fiind un pericol pentru copii, profesori, părinți. Există risc de îmbolnăviri și pericol de accidente, mai ales că avem foarte mulți elevi navetiști”, a declarat prefectul Isabel Bogdan.

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie anunță pentru marți, 10 ianuarie, vreme geroasă dimineața și noaptea. Maximele se vor menține sub limita de îngheț, între -15 și -4 grade, iar noaptea temperaturile vor fi cuprinse între -23 și -7 grade Celsius.

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: