Google+
Home » Social » Cod portocaliu de ger in judetul Vaslui

Cod portocaliu de ger in judetul Vaslui

Prefectul Isabel BOGDAN anunță că județul Vaslui a intrat sub avertizare cod portocaliu de ger. Avertizarea este valabilă începând de luni, ora 10, până marți, 10 ianuarie. În intervalul menționat, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 și -15 grade, iar maximele între -15 și -10 grade.
” În contextul răcirii bruște a vremii în următoarele zile, atenționăm populația să poarte îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată temperaturilor scăzute. Perioada de expunere la frig trebuie să fie limitată cât mai mult posibil, deoarece potrivit medicilor, expunerea prelungită la temperaturi joase și umiditate poate conduce la hipotermie”, a declarat prefectul Isabel Bogdan.
Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie anunță că la noapte va fi maximum de intensitate a temperaturilor negative din această perioadă geroasă, fiind preconizată o minimă termică în jurul a minus 20 – minus 18 grade.
Pe toată perioada în care s-a instituit cod portocaliu de ger se mențin hotărârile luate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență privind patrularea, identificarea, preluarea și transportarea persoanelor fără adăpost la centrele de cazare sau la unitățile sanitare.

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: