Home » Social » Două surori de cinci și șase ani, scoase în regim de urgență din familie, după ce una din fete a fost agresată în spital de către mamă

Două surori de cinci și șase ani, scoase în regim de urgență din familie, după ce una din fete a fost agresată în spital de către mamă

Două surori de cinci și șase ani, din Miclești, au fost preluate, luni, în regim de urgență din familie de către autoritățile statului, după ce una din fete a fost agresată în spital de către mama sa. Specialiștii Protecției Copilului au constatat că locuința unde erau crescute copile este expusă riscului de incendiu.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a intervenit în regim de urgență în cazul a două surori, de cinci și șase ani, care erau abuzate frecvent de către mamă și expuse unor riscuri iminente din cauza sobei cu care era încălzită locuința. Preluarea celor două fete într-un centru de primire în regim de urgență s-a făcut în urma anchetei desfășurată de către autorități, în baza sesizări Spitalului de Copii Iași. Cadrele medicale au alertat autoritățile pentru protecția copilului după ce mama celor două surori a agresat-o pe cea mai mică dintre fiicele sale cu care era internată în unitatea medicală ieșeană din cauza unei boli cronice cu care este diagnosticată copila. În fapt, femeia a aruncat cu o jucărie în fiica sa, provocându-i leziuni observate ulterior de către personalul medical.

Inițial, tatăl minorelor nu a acceptat preluarea fiicelor sale de către autorități după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, fiica sa de cinci ani a fost externată din spital. Însă, în urma evaluării făcută la domiciliul familiei din Miclești, părinții au conștientizat că nu dețin condiții pentru creșterea în siguranță a copiilor. Concret, patul fetelor era amplasat lângă plită, iar coșul de evacuare a al sobei era defect astfel încât minorele erau expuse unor riscuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.
Cele două fete urmează a fi evaluate medical, după care vor fi date în plasament la asistenți maternali profesioniști. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: