Home » Justitie » IPJ Vaslui atenționează vasluienii care vor să circule în condiții de vreme nefavorabilă

IPJ Vaslui atenționează vasluienii care vor să circule în condiții de vreme nefavorabilă

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui atenționează asupra pericolelor pe care circulația în condiții de vreme nefavorabilă le poate reprezenta pentru participanții la trafic.

Având în vedere atenționările de vreme nefavorabilă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, politiștii recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, șoferii trebuie să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere și să manifeste prudență sporită la volan, pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite pe drumurile publice.

De asemenea, înainte de a pleca la drum, este necesar să se informeze temeinic despre condițiile meteo și starea drumurilor și să echipeze corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil). Este bine ca din autoturism să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă și cel puțin un telefon mobil cu încărcător la priza auto. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: