Home » Sport » Vasluianul Dragoș Hanțaru, în lotul naționalei de handbal U21

Vasluianul Dragoș Hanțaru, în lotul naționalei de handbal U21

Handbalistul vasluian Dragoș Hanțaru, legitimat la Știința Bacău, a făcut parte din lotul României U21 care a disputat turneul de calificare la Campionatul Mondial din 2017. Convocarea acestuia la doar 18 ani nu este deloc întâmplătoare, pentru că de-a lungul carierei sale a reușit o serie de performante notabile. Cea mai mare a venit anul trecut, când a câștigat Campionatul European de juniori din Georgia, după 27 – 26 cu Belarus. Astfel, Naționala României a promovat în Seria celor mai performante echipe masculine de handbal din Europa.

România nu a reușit același lucru și la turneul de calificare pentru Campionatul Mondial de Handbal U21 din Algeria, unde a înregistrat două înfrângeri și o victorie. La rezultatele slabe a contribuit lipsa meciurilor de pregătire cu alte reprezentative. Trebuie să ținem cont de asemenea de faptul că din lot au făcut parte numai trei jucători care evoluează la nivelul Ligii Naționale.

Turneul disputat în Sala Sporturilor Trivale din Pitești a început cu o înfrângere, scor 15 – 26 (11 – 10) cu Danemarca. A urmat încă un duș rece cu Suedia, care ne-a învins cu 32 – 25 (15 – 9). România a învins în cele din urmă Bulgaria cu 33 – 22 (14 – 7).

”Am încercat să compensăm anumite lipsuri cu motivație, cu dorință, dar nu ne-a ajutat decât o repriză cu Danemarca. Apoi, echipa a căzut și fizic, și mental. Aici suntem ca valoare și trebuie să ne asumăm acest lucru. Între România și națiuni precum Danemarca, Suedia sunt diferențe mari în primul rând de ordin fizic și apoi din punct de vedere al bagajului de cunoștințe individuale. Relația unu la unu și prinderea-pasarea mingii nu prea sunt antrenate la noi. În schimb, adversarii jucau ca și cum erau artiști în jonglat mingea, parcă erau de la circ. Au avut viteză, forță, au stat foarte bine și la capitolul maturitate. Trebuie să vedem ce e de făcut în continuare și cum recuperăm timpul pierdut”, a comentat Ovidiu Mihăilă, selecționerul echipei de tineret a României. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: