Home » Administratie » Vasluieni, atenție la pericolele care pot apărea pe drumurile publice! Este cod galben de vreme rea

Vasluieni, atenție la pericolele care pot apărea pe drumurile publice! Este cod galben de vreme rea

Având în vedere atenționarea meteorologică cod galben de vreme rea (ninsori moderate cantitativ și local viscolite) emisă de Administrația Națională de Meteorologie, valabilă pentru perioada 10 ianuarie, ora 21:00 – 11 ianuarie, ora 21:00, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vaslui atenționează conducătorii auto în privința pericolelor care pot apărea pe drumurile publice.

În intervalul menționat aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică și va cuprinde treptat jumătatea de est a țării. În cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, în zona Carpaților de Curbură și temporar în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Poliția Română recomandă cetățenilor să evite deplasarea în zonele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile. Dacă totuși nu puteți amâna călătoria din motive de maximă necesitate, asigurați-vă că aveți suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiți din cauza frigului și, totodată, să puteți continua drumul după deblocare. Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Informați-vă cu privire la condițiile meteo și echipați-vă mașina corespunzător!

Pentru a evita riscul înzăpezirii pe câmp, nu continuați deplasarea și alegeți să vă retrageți în localități, acolo unde puteți găsi adăpost! Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic! Circulați cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor!

Polițiștii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, în condiții de vreme nefavorabilă. În condițiile unui trafic aglomerat, ninsoarea poate determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstrați-vă calmul și nu blocați intersecțiile.

Țineți cont de faptul că atunci când este zăpadă, distanțele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mențineți o distanță mai mare între mașina dumneavoastră și cea din față! Pentru a nu risca să rămâneți înzăpeziți, vă sfătuim să nu părăsiți localitățile de domiciliu, iar dacă sunteți surprinși în trafic, întrerupeți călătoria și adăpostiți-vă în cea mai apropiată localitate.

Pietonii sunt sfătuiți să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de traversare a fost observată de către șoferi, iar aceștia au oprit mașinile. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: